Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RAZIE pe drumurile vâlcene. Firme de transportat AMENDATE DRASTIC!

Săptămână trecută, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au desfăşurat activităţi în cadrul acţiunii TRUCK & BUS pentru verificarea legalităţii transporturilor rutiere de persoane şi mărfuri, în cadrul Calendarului Operaţiunilor TISPOL.

În perioada 13 – 19 februarie a.c., poliţiştii rutieri au acţionat pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Acţiunea s-a desfăşurat în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte şi are ca scop prevenirea încălcării normelor rutiere privind transporturile rutiere de mărfuri şi persoane, pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

În cadrul acţiunii au fost verificate 270 de autovehiculele şi au fost aplicate 159 de sancţiuni contravenţionale, pentru abateri la regimul vitezei de deplasare în trafic, a consumului de alcool şi altele. Au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea capacităţii de transport persoane, prevăzute de Legea nr. 92/2007, privind serviciul de transport public local, în valoare de 30.000 de lei.

A fost, de asemenea, depistat un conducător auto care transporta persoane pe ruta Băbeni – Râmnicu Vâlcea, aflându-se sub influenţa alcoolului, respectiv 0,15 mg/l alcool pur in aerul expirat. În perioada următoare poliţiştii rutieri vor intensifica acţiunile pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.