Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: facebook.com

RÂMNICU VÂLCEA: Festivalul „Flori de Cântec Românesc”, un real SUCCES (foto)

Foto: facebook.comCentrul de Expoziții și Evenimente Sofianu din Rm.Vâlcea a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute, în zilele de 27 şi 28 mai 2016, Festivalul Naţional de Interpretare Muzicală şi Dans pentru Copii şi Tineret „Flori de Cântec Românesc”, ediţia a IX-a.

Evenimentul, la care au fost prezenţi peste 220 de copii din mai multe judeţe din ţară, cum ar fi Vâlcea (Râmnicu Vâlcea, Călimăneşti), Dolj (Craiova), Mureş (Tg. Mureş), Bihor (Oradea), Dâmboviţa, Argeş, Gorj (Tg. Jiu). Mehedinţi (Turnu Severin), a fost organizat de Universitatea din Pitești – departamentul „Arte”, Liceul de Artă „Dinu Lipatti” Pitești, Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu” Rm. Vâlcea, şi Asociația „AB IMO PECTORE 4”. Parteneri ai acestei manifestări culturale de excepţie au fost: Centrul de Expoziții și Evenimente Sofianu Rm.Vâlcea, Spitalul Balneomedcenter Sofianu Rm.Vâlcea, Policlinica Familiei Tale Sofianu Rm.Vâlcea, Primăria Municipiului Rm.Vâlcea, Bi-săptămânalul Vocea Vâlcii, TV Vâlcea 1 şi Etalon TV.

Juriul a fost format din personalităţi din domeniu muzical și coregrafic de la Universitate din Pitesti, Liceul de Arte „Dinu Lipatti„ Pitesti, Scoala Populara de Arte Rm.Valcea, după cum urmează: preşedintele juriului a fost prof. dr. Paul Baidan, decan la Departamentul de Arte al Facultăţii de Pedagogie Muzicală din cadrul Universităţii de Stat din Piteşti, lector dr. Camelia Clavac, profesor de canto, prof. Iolanda Cherăscu, maestru coregaf, Marian Someşan, prof. de canto la Liceul de Arte din Tg. Mureş, Robert Pâlşu, prof. canto Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea şi prof. Emilia Tudoroiu, Asociația „AB IMO PECTORE 4”.

Festivalul Național de Interpretare Muzicală și Dans pentru copii și tineret se adresează elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal și cadrelor didactice care își doresc să valorizeze interesul și vocatia muzicală a elevilor, să descopere, să șlefuiască și să înalțe pe culmile succesului mlădițele cu talent vocal și în domeniul dansului, atât înnăscut, cât și a celor cu talent modelabil.

Festivalul s-a desfăşurat pe patru secțiuni: Interpretare muzica pop, dansuri moderne, Interpretare muzică populară românească, Dansuri populare.