Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RÂMNICU VÂLCEA: Au fost inaugurate sălile de naștere de la maternitate

Astăzi, 9 iulie a.c., au fost inaugurat sălile de naștere de la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, investiție pentru care Consiliul Județean Vâlcea a alocat 524.000 lei, din bugetul propriu al județului.

„În așteptarea fondurilor europene, pentru că avem proiect pregătit prin care vom atrage aprox. 8 milioane de euro, am luat decizia să facem lucrări de reparații, reabilitare și întreținere la sălile de naștere și cele de reanimare, pe care le-am prezentat astăzi.

Întrucât, în urma licitațiilor, am înregistrat economii, cu banii rămași vom reabilita și parterul Secției de obstetrică și ginecologie, unde se află zona de primire pacienți, dar și zona de așteptare a pacienților de la secția Oncologie.

Tot din bugetul propriu al județului, am alocat 1,7 milioane lei pentru realizarea lucrărilor de consolidare a clădirii maternității, condiție esențială pentru a putea accesa proiectul european. Ieri, am reușit să semnăm contractul de proiectare și execuție și pentru aceste lucrări” a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.