Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Radu Renga, expulzat de la Vaslui

SCHIMBARE. Vâlceanul i-a lăsat pe moldoveni cu un gust amar, care, ca dovadă a „aprecierii” lor, i-au făcut lui Renga un dosar penal pentru abuz în serviciu de mai mare frumuseţea.

Vâlceanul Radu Renga a primit un şut în dos de la Prefectura Vaslui, el fiind demis, zilele trecute, de Guvernul Ponta 3 şi înlocuit cu pesedistul Andrei Puică. Radu Renga, care a fost subprefect şi prefect de Vâlcea cu ceva ani în urmă, le-a lăsat moldovenilor o impresie destul de proastă, după episodul Pungeşti, când a trimis forţele de ordine să restabilească ordinea printre cetăţeni, el alegându-se din acest conflict şi cu un dosar penal pentru abuz în serviciu.

Ziariştii din Vaslui nu sunt prea blânzi cu el nici după ce a plecat de acolo, ei susţinând că Renga i-a lăsat o moştenire grea noului prefect. Printre acestea se numără zecile de procese intentate de Consiliile locale la Tribunal sau Curtea de Apel Iaşi, în scandalurile declanşate de exploatarea gazelor de şist, ţinând cont de faptul că majoritatea Consiliilor Locale s-au opus exploatărilor de către firma Chevron.