Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primul Centru de Tineret din județul Vâlcea în urban mic s-a deschis la Ocnele Mari

Astăzi, 13 iulie 2023, Asociația Zâmbete Colorate a desfășurat conferința de lansare a proiectului ”Centrul de Tineret Ocnele Mari”. Au fost prezenți la eveniment domnul primar Remus Sasu, reprezentanții ai școlii, bibliotecii, Casei de Cultură, tineri din localitatea Ocnele Mari, voluntari ai organizației inițiatoare.

Scopul proiectului este crearea unui context favorabil dezvoltării personale a tinerilor din Ocnele Mari, obiectivele vizând crearea și amenajarea unui spațiu cu destinația Centru de Tineret, precum și creșterea nivelului de implicare a tinerilor prin dezvoltarea competențelor civice, de participare la viața comunității, leadership, comunicare și muncă în echipă.

”Ideea creării unui spațiu destinat tinerilor a venit ca o consecință a celor patru ani de interacțiuni cu copiii, tinerii și cadrele didactice din zonă. Din 2019 Asociația Zâmbete Colorate a răspuns afirmativ solicitării de a realiza activități în localitate, iar până în prezent ne-am implicat în viața comunității prin acțiuni de plantare, de înfrumusețare a spațiului public, campanii sociale, activități non-formale outdoor și indoor, cursuri, sărbătorirea împreună a Săptămânii Naționale a Voluntariatului, a Zilei Cititului Împreună, 1 Iunie, etc. Ca o noutate, Centrul de Tineret de la Ocnele Mari este primul centru din județ deschis într-un oraș mic, turistic. Aș dori să îi mulțumesc domnului primar Remus Sasu pentru suportul acordat încă din fazele inițiale ale proiectului.” – a declarat Antoanela Enăcache, coordonatorul de proiect.

Proiectul este cofinanțat de Consiliul Județean Vâlcea în cadrul Anunțului de participare în baza Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general. Proiectul are o durată de implementare de 5 luni, iunie-octombrie 2023.

Partenerul proiectului este Primăria orașului Ocnele Mari prin Casa de Cultură ”Mircea Demetriade”.