Acasă Eveniment PREGĂTIRI PENTRU RĂZBOI? Antrenamente militare americani la Babadag

PREGĂTIRI PENTRU RĂZBOI? Antrenamente militare americani la Babadag

În perioada 29 aprilie – 28 mai, la poligonul Babadag din judeţul Tulcea se va desfăşura Modulul de pregătire „Platinum Eagle”, din cadrul exerciţiului multinaţional „Black Sea Rotational Force 14” (BSRF-14).

În cadrul acestui modul de pregătire, militarii din Armenia, Bulgaria, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, România şi Statele Unite ale Americii vor executa antrenamente în comun care includ trageri cu muniţie reală cu armamentul din dotare, exerciţii de contra-insurgenţă, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, exersarea procedurilor de comandă şi control la nivelul subunităţii.

„BSRF-14 este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă. Exerciţiul a fost planificat cu un an înainte de execuţie şi este inclus în planul cu principalele activităţi al Statului Major General”, se precizează într-un comunicat al Ministerul Apărării.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.