Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: IPJ Valcea

Poliţiştii rutieri din Vâlcea au plecat la „vânătoarea” transportatorilor de persoane şi mărfuri

Foto: IPJ ValceaÎncă de luni, 15 februarie 2016, poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea au dat startul unor acţiuni de amploare care-i vizează pe transportatorii de mărfuri şi persoane. Operaţiunea ce este intitulată „Truck & Buss” va ţine până pe data de 21 februarie, oamenii legii vizând combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţiştii de circulaţie vor acţiona zilnic, pentru a se asigura că şoferii care transportă persoanele respectă regulile de siguranţă şi disciplină. Nu vor scăpa însă nici conducătorii autor care fac transporturi rutiere comerciale de mărfuri (inclusiv cele periculoase) pe rute interne şi internaţionale.

„Serviciului Rutier Vâlcea va organiza şi desfăşura, cu implicarea tuturor formaţiunilor rutiere teritoriale, acţiuni punctuale care vizează reducerea victimizării din accidente rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public.

În cazul transportului public de persoane se va urmări respectarea cu stricteţe a capacităţii de transport şi a graficelor de circulaţie, conform caietului de sarcini aferent licenţei de traseu, precum şi deţinerea de autorizaţii taxi pentru autoturismele care efectuează transport de persoane în acest regim pe raza judeţului” – se arată în comunicatul de presă al SPR Vâlcea.