Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Poliția din România, în parteneriat cu FBI SUA

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit cu șeful FBI, Christopher Wray, la București, iar cei doi oficiali au convenit asupra unui parteneriat între Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” și celebra academie Quantico, din SUA, în vederea unei reforme a sistemului din România.

Astfel, a fost apreciat sprijinul acordat de către FBI pentru pregătirea și perfecționarea polițiștilor români în cadrul Academiei din Quantico – SUA, precum și în cadrul Biroului FBI la București.

În contextul deciziei de reorganizare și dezvoltare a activităților desfășurate de Academia de Poliție din România, ministrul român a solicitat sprijinul partenerilor americani pentru susținerea procesului de reformă, în vederea întăririi capacității instituționale a acestei instituții de învățământ: “Dorim să construim un parteneriat între Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și Academia de Poliție a FBI de la Quantico. Dorim să construim, în perspectivă, o mentalitate, atitudine față de profesie și cultură instituțională care să ridice eficiența acțiunii MAI într-un context în care fenomenul criminologic devine din ce în ce mai sofisticat și integrat internațional. Deschidem căi de dezvoltare care vor continua pe parcursul mai multor ani și care vor include, obligatoriu în următorii ani, regândirea și modernizarea tuturor structurilor MAI, adaptarea lor la această nouă dinamică și complexitate a provocărilor.”-  a declarat ministrul Cătălin Predoiu.

Cei doi demnitari și-au exprimat aprecierea pentru excelenta cooperare dintre cele două instituții și au evidențiat angajamentul pentru continuarea acesteia.