1

Percheziții în Vâlcea cu privire la aprobarea şi derularea unor proiecte cu finanţare din fonduri europene

UPDATE FOTO: Instituția publică unde au loc astăzi perchezițiile în cauza ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, referitoare la aprobarea şi derularea unor proiecte cu finanţare din fonduri europene, este Direcția pentru Agricultură Vâlcea. Se pare că sunt vizate trei persoane care lucrează în această instituție.

******

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, referitoare la aprobarea şi derularea unor proiecte cu finanţare din fonduri europene.

În cursul zilei de astăzi, 24 noiembrie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează 2 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Vâlcea, din care una este la sediul unei instituţii publice.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea urmează a fi prezentate în vederea audierii mai multe persoane.

Activităţile sunt desfăşurate în colaborare cu lucrătorii de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâleea, cu sprijinul tehnic al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea.

Precizăm că aceste activităţi nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.