Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Pe 13 septembrie, de Ziua Pompierilor din România, ISU Vâlcea îşi va deschide porţile

În data de 13.09.2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea va sărbători 169 de ani de când compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia din 1848.

Simpozionul cu tema „Istoricul Pompierilor” desfășurat la Biblioteca judțeană Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea a fost prima acțiune cu care s-a deschis seria manifestărilor, acesta fiind organizat astăzi 11.09 ac, cu începere de la 11.00. Simpozionul a fost susținut de doamna Doina Glăvan, Director al Arhivelor Naționale Județene Vâlcea și cadre ale inspectoratului.

În data de 12.09 ac., cu începere de la ora 11.00, vor urma activități artistice susținute în incinta Teatrului Anton Pann, iar în parcul din imediata apropiere a teatrului, va fi prezentată tehnica militară specifică activității unității. Accesul în sală este liber, în limita locurilor disponibile, iar în parc accesul este liber, persoanele interesate putând vizita tehnica din dotarea unității.

În data de 13.09 ac., între orele 10.00 – 13.00, cetăţenii vor putea vizita atât unitatea din Rm. Vâlcea – Strada Decebal nr. 7, cât şi subunităţile din: Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, Brezoi, Govora, Grădiştea şi Măciuca, prilej cu care vor avea posibilitatea să afle detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare. Accesul se va face pe baza unui act de identitate.

La ora 11.00, în incinta inspectoratului se va prezenta semnificaţia „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, după aceea se va oficia o slujbă de pomenire a eroilor pompieri. Ulterior se vor transmite mesajele autorităţilor, se vor recompensa cadrele, se vor premia câştigătorii competiţiilor sportive, iar în încheiere se vor prezenta exerciţii specifice.