Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Părintele Stoicănescu vă aşteaptă la SĂRBĂTOAREA SFINTEI RITA duminică, 25 mai 2014

Sfânta Rita este comemorată în fiecare an la 22 mai. Ea este mijlocitoare împotriva sterilităţii, dar şi patroană spirituală a: cauzelor imposibile, a căsătoriilor dificile, a soţiilor abuzate de soţi, a văduvelor şi a părinţilor. Până când a ajuns călugăriţă, viaţa ei de copilă, de tânără, de soţie şi de mamă creştină, viaţa ei în care au fost prezente durerea şi necazurile umane este pentru fiecare creştin un exemplu. Să apelăm mereu la sfânta Rita, în toate cazurile pe care le considerăm imposibil de rezolvat! Să apelăm la sfânta Rita dacă căsătoriile noastre trec prin momente dificile! Să apelăm la sfânta Rita dacă avem un soţ dificil! Să apelăm la Sfânta Rita dacă am ajuns văduve! Să apelăm mereu la Sfânta Rita toţi copiii, toţi părinţii, toţi bunicii, în toate cazurile pe care le considerăm dificile!

„Prin exemplul vieţii ei, sfânta Rita ne-a arătat cum trebuie să trăiască un copil în ascultare faţă de părinţi, cum trebuie să trăiască o soţie şi o mamă creştină şi cum trebuie să căutăm, în viaţa pe care o trăim pe acest pământ, mai întâi împărăţia lui Dumnezeu, pentru că toate celelalte ni se vor adăuga nouă. Să învăţăm şi noi să o iubim, să o onorăm şi să o chemăm în ajutor pe blânda, umila, răbdătoarea, iubitoarea de Dumnezeu, sfânta Rita, cea iubită atât de mult de Dumnezeu.

La prima vedere, s-ar părea că mesajul bucuriei nu o caracterizează pe sfânta din Cascia. Prea mult viaţa sa a fost marcată de drame triste şi de suferinţă. Şi totuşi, această sfântă, în ciuda dramelor şi a durerilor din viaţa sa, a avut inima plină de bucuria pe care a răspândit-o şi în jurul ei. A răspândit bucuria unei iertări generoase, a păcii, a iubirii fraterne intense şi sincere, a unei încrederi filiale în Dumnezeu, a crucii purtate cu Hristos şi pentru Hristos. Iar acum, din cer, continuă să semene bucuria, împlinind misiunea pe care Dumnezeu i-a încredinţat-o de a mijloci în favoarea celor trişti, descurajaţi sau suferinzi” – susţine părintele Marian Stoicănescu, care îi aşteaptă pe toţi credincioşii duminică, 25 mai a.c. la Sărbătoarea Sfintei Rita.

SFÂNTUL IOAN PAUL AL II-LEA DESPRE SFÂNTA RITA

Doresc s-o indic pe sfânta Rita ca semn de speranţă în mod special familiilor. Dragi familii creştine, imitând exemplul ei, veţi şti şi voi să găsiţi în adeziunea la Hristos, puterea pentru a duce la împlinire misiunea voastră de slujire a civilizaţiei iubirii! Dacă o întrebăm pe sfânta Rita care este secretul ei pentru această operă extraordinară, ea ne răspunde: fidelitatea fată de Iubirea răstignită. Asemenea ei, să ne îndreptăm privirile şi inima spre Isus mort pe cruce şi Înviat pentru mântuirea noastră.

EI este Răscumpărătorul nostru care face posibilă, aşa cum a făcut şi pentru această sfântă, misiunea de unitate şi de fidelitate ce este proprie familiei, chiar şi în momentele de criză şi de dificultate. Tot Hristos face concret angajamentul creştinilor de a construi pacea, ajutându-i să depăşească conflictele şi tensiunile atât de frecvente în viaţa noastră cotidiană.

În lume, devoţiunea către sfânta Rita este simbolizată de trandafir. Trebuie să dorim ca şi viaţa tuturor celor care o cinstesc să fie ca trandafirul ce a înflorit în grădina din Roccaporena în iarna ce a precedat moartea Ritei.

Să fie, adică, o viaţă susţinută de iubirea plină de pasiune pentru Domnul Isus; o existenţă capabilă de a răspunde suferinţei şi spinilor cu iertarea şi cu dăruirea totală de sine; pentru a răspândi pretutindeni parfumul lui Hristos prin vestirea Evangheliei cu viaţa şi cuvintele noastre. Fiecăruia dintre voi, Rita vă dăruieşte trandafirul său: primindu-l în mod spiritual, angajaţi-vă să trăiţi ca martori ai unei speranţe ce nu dezamăgeşte şi ca misionari ai unei vieţi ce învinge moartea.