Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Paramedicii vâlceni locul I la nivel național, trei ani consecutivi

În urma desfășurării “Competiției Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat”, paramedicii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al Județului Vâlcea au câștigat locul I.

Competiția, organizată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență s-a desfășurat în municipiul București, în perioada 05 – 07 iulie a.c. Întrecerea a cuprins două probe: “Descarcerarea din vehicule” şi “Acordarea Primului Ajutor Calificat”, pe parcursul acestora competitorilor fiindu-le testate abilităţile, deprinderile, experienţa şi cunoştinţele profesionale în domeniu.

Acest rezultat a fost înregistrat de echipajul format din: plt. maj. Cârciumaru Cristian, plt. maj. Petria Rareș, plt. maj. Gavrilei Lucian și plt. maj. Ciortan Ovidiu.

În acest an, România va fi țara gazdă a Competiției Mondiale de Descarcerare și Prim-Ajutor (World Rescue Challenge), eveniment considerat ca fiind cel mai prestigios concurs internaţional al pompierilor şi echipelor de salvare din întreaga lume. Echipa județului nostru va reprezenta țara la proba “Acordarea Primului Ajutor Calificat”, fiind câștigătoarea acestei probe în anul 2016.

În perioada 19 – 23 octombrie 2016, în orașele Curitiba și Parana din Brazilia, la Competiția Mondială de Descarcerare și Prim-Ajutor echipa din Vâlcea s-a situat pe locul 19 din 30.