Acasă Eveniment Oana Cuzino, ambasadorul World Vision România, a lansat la Vâlcea programul “Pâine...

Oana Cuzino, ambasadorul World Vision România, a lansat la Vâlcea programul “Pâine şi mâine”

World Vision România a lansat Programul “Pâine şi mâine” menit să asigure unui număr de 2500 de copii din zonele defavorizate o masă caldă în fiecare zi şi sprijin pentru realizarea temelor. Astfel, programul urmăreşte în egală măsură asigurarea nutriţiei necesare pentru dezvoltarea copiilor şi diminuarea ratei abandonului şcolar în satele sărace din judeţele Vaslui, Dolj şi Vâlcea.

Prima acţiune din cadrul acestui proiect a avut loc în satele Urşi şi Geamăna din comună Stoileşti, din Vâlcea.

“Dragii mei, sunt foarte entuziasmată!!! Aforturile noastre au început să dea roade şi sunt convinsă acum că România are o şansă! Ieri am petrecut o zi în Vâlcea, comună unde 215 copii săraci, de la ţară beneficiază deja de programul „Pâine şi mâine”, o masă caldă pe zi şi două ore de educaţie de calitate, pentru teme, recuperarea lacunelor şi activităţi extraşcolare. Au venit cu noi ca să se convingă câţiva jurnalişti şi bloggeri entuziaşti. Mulţumim Lidl România care ne-a ajutat cu 100 000 de euro şi angajamentul de susţinere pe o perioadă de un an, deocamdată. Ar trebui şi alte corporaţii potente financiar să le urmeze exemplul! Iată că dacă nu mai aşteptăm să ne „pice” de la politicieni ceva, putem avea grijă de copiii noştri prin voluntariat, eforturi susţinute şi dragoste faţă de semeni. Am să revin cu detalii despre proiect, vă rugăm susţineţi-ne cu un gând bun, ar fi păcat să nu continuăm să îi ajutăm în final pe toţi cei peste 200 000 de copii de vârsta şcolară, de la ţara care se culca flămânzi şi singură masă sigură este doar cornul şi laptele!!! Să le arătăm că ne pasă de ei şi că îi vrem educaţi, la şcoală, sănătoşi şi în siguranţă. Viitorul României depinde de noi şi de copiii noştri, nu uitaţi, vă rog!” a declarat celebra Oana Cuzino pe pagina ei de facebook, în legătură cu acţiunea World Vision România de la Stoileşti.

Următoarea acţiune de acest gen va avea loc în judeţul Dolj.

Poate unii vor spune că e dificil să hrăneşti un copil care merge la şcoală atunci când ai mai mulţi copii acasă, când eşti sărac lipit pământului şi când poate mâncarea nu e chiar grija ta primordială. Dar pentru 2500 de copii din mediul rural, această stare se poate schimba prin programul lansat de World Vision România, program la care şi tu, şi eu, noi toţi putem contribui cu 2 Euro prin Sms cu textul PÂINE la 8844.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.