Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Meteorit căzut în Bihor

O explozie puternică, în miez de noapte, săptămâna trecută, i-a făcut pe localnicii din localitatea bihoreană Sălard să sară din pat. La început au crezut că ar fi vorba de explozia unei butelii, dar nu a fost vorba despre aşa ceva. Alţi săteni susţin că zgomotul a fost atât de puternic încât le-ar fi crăpat geamurile sau le-a distrus acoperişul casei.

În aceea noapte, doi paznici ai primăriei Sălard au fost martorii întâmplării. Erau de serviciu şi au văzut ce s-a întâmplat: „Eram în maşină. Am simţit cum se zguduie maşina de la zgomotul puternic. Prima dată am văzut pe cer o lumină puternic. Ceva care semăna cu un fulger. În mai puţin de două minute s-a auzit o explozie puternică”, a spus unul dintre paznici. Cei doi s-au îndreptat spre locul unde au văzut lumina, fiind convinşi că a explodat vreo sondă de gaz.

Marele mister a fost lămurit a doua zi, când oamenii care au ieşit la câmp au descoperit o groapă pe marginea drumului, groapă care cu o zi înainte nu era acolo. Ipoteza că a căzut un meteorit este întărită şi de faptul că pământul este ars. Faptul ca explozia a fost auzită de locuitorii din mai multe sate, pare să confirme ipoteza că vinovat de situaţie se face un meteorit.

Corpul ceresc pare să fi pătruns în atmosferă dinspre Est, ar fi explodat deasupra localităţii, iar unda de şoc a fost resimţită pe o distanţă de peste 30 de kilometri.