Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Meseriile tradiționale, forma de învățare participativă pentru tineri

Asociația”Tinerilor Formatori pentru Promovarea Dezvoltării Rurale” implementează în perioada 2 – 9 August 2018, un proiect care se bazează pe schimbul de tineri din mai multe țări europene, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+.

Proiectul de tineret se intituleaza sugestiv ”Descoperirea meseriilor tradiționale ca formă de incluziune sociala” și permite întâlnirea a 60 de tineri din mai multe țări europene și 10 lideri de tineret pentru învățare participativă în scopul depășirii situațiilor de oportunitate redusă.

Tinerii participanți la mobilitatea proiectului sunt din Bulgaria, Turcia, Spania, Italia, Letonia, Lituania, Slovacia, Romania si Portugalia.

Pe durata celor 9 zile de activități, tinerii participanți vor experimenta diferite metode de educație non-formale și vor participa la ateliere de lucru privind învățarea de meserii tradiționale din țările participanților.
Proiectul a debutat cu jocuri de cunoaștere, energizare, alegerea logo-ului proiectului și pregătirea conferinței de lansare a proiectului, care a avut loc la Biblioteca Județeana”Antim Ivireanul” din Rm. Vâlcea, în data de 3.8.2018, începând cu orele 11.00.

În perioada 4 – 8 august 2018, tinerii participanți au învățat să practice diferite meserii tradiționale, fapt ce îi va ajuta să se îmbogățească intercultural și să dobândească noi competențe non-formale. Cooperarea între parteneri va continua cu noi proiecte Erasmus +.