Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

“Lăutarul”, ediţia a XI-a, la Drăgăşani

Joi şi vineri, 22 și 23 septembrie, în Drăgășani, va avea loc cea de-a XI-a ediție a Festivalului Național de interpretare „Lăutarul”. Spectacolul se va ține în Amfiteatrul „Batca”. Cei care și-au adus aportul la organizarea manifestării sunt reprezentanții: CJ Vâlcea, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea, CL Drăgășani, Primăria municipiului Drăgășani, Casa de Cultură Gib Mihăescu și Liceul tehnologic Brătianu Drăgășani.

În ziua de 22 septembrie, la Liceul Tehnologic „I.C. Brătianu”, cu începere de la ora 10:30, va avea loc preselecția concurenților înscriși în festival, urmând repetițiile cu Orchestra Rapsodia vâlceană. În Amfiteatrul „Batca” Drăgășani, de la ora 16:30, va avea loc deschiderea Festivalului național de interpretare „Lăutarul” – ediția a XI-a, concurenții prezentându-se cu repertoriul la alegere din zona pe care o reprezintă. Acompaniază Orchestra Rapsodia vâlceană a CJCPCT Vâlcea, dirijor: Gheorghe Iordache.

A doua zi, tot în Amfiteatrul „Batca”, de la ora 17:00, are loc festivitatea de premiere a laureaților celei de-a XI-a ediții, urmată de Gala laureaților. De la ora 19:00, începe un spectacol folcloric susținut de soliștii și colaboratorii Orchestrei Rapsodia vâlceană: Cristina Udrea, Alin Pavelescu, Mioara Raica, Luminița Tănasie, Ionela Petria, Elena Ghițulete, Corin Dobrinescu, dirijor fiind Gheorghe Iordache.

Menționăm că juriul festivalului este compus din: prof. Gelu Stratulat – Liceul de Arte „Victor Giuleanu” (președinte), prof. dr. Ionuț Dumitrescu – șef secție Muzeul Satului Vâlcean și prof. drd. Sabin Lungoci, manager CJCPCT Vâlcea.

Participă interpreți vocali, instrumentiști și tarafuri din: Argeș, Botoșani, Cluj, Dolj, Gorj, Harghita, Olt și Vâlcea.