Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

La Racoviţa, un inconştient şi-a pus fiica minoră să-i conducă maşina pe drumurile publice

Neglijenţă de neiertat a unui bărbat din comuna Racoviţa, judeţul Vâlcea, care şi-a îndemnat fiica minoră să se urce la volan, fără a deţine permis de conducere. Acum, atât adolescenta de 17 ani, cât şi tatăl ei s-au ales cu dosare penale.

Totul a fost descoperit de poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Racoviţa, care vineri, 18 decembrie 2015, în jurul prânzului, au oprit în trafic, pe DJ 703P-Racoviţa, un autoturism, constatând că la volan se află o minoră de 17 ani, Ionela M., iar pasagerul din dreapta era chiar tatăl ei, Nicolae M., care-i încredinţase maşina cu bună ştiinţă.

„De altfel, poliţiştii au mai constatat că inspecţia tehnică periodică a autovehiculului era expirată din data de 11.06.2014. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale a lui M. Nicolae pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi asigurare şi reţinerii plăcuţelor cu numerele de înmatriculare. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul unei persoane despre care se ştie că nu deţine permis de conducere, conform art. 335, alin. 1 şi 3 din Codul Penal” – ne-a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.