Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Jandarmeria Romana

Jandarmii montani din Vâlcea au primit maşini de teren Nissan

Foto: Jandarmeria RomanaJandarmii montani din judeţul Vâlcea au toate condiţiile acum pentru a-şi face treaba în condiţii bune şi de siguranţă. Ministerul Afacerilor Interne a dotat Jandarmeria Montană de la Voineasa şi Călimăneşti cu câte o maşină de teren Nissan, iar jandarmii de la Horezu şi Brezoi urmează să primească Dacii Duster.

„În ultima perioadă, jandarmii montani au început să fie dotaţi. Au primit echipament montan, însă cel mai important este că au primit maşini de teren. La Voineasa şi Călimăneşti au primit câte un Nissan, maşini de teren, 4×4, bune, puternice. Şi la Horezu şi la Brezoi urmează să se doteze cu o Dacie Duster, tot 4×4. Anul acesta, dotarea jandarmilor montani este foarte bună, în comparaţie cu anii trecuţi, însă nu foarte bună” – a declarat şeful Inspectoratului de Jandarmi Vâlcea, locotenent colonelul Grigore Ciauşescu.

În schimb, inspectorul şef al IJJ Vâlcea susţine că întâmpina mari probleme la Voineasa, în special la domeniul schiabil Transalpina Schi Resort, acolo unde subordonaţilor săi nu au o încăpere dotată unde pot sta pentru a fi prezenţi în zonă 24 de ore 24 şi pentru a interveni în situaţii de urgenţă.

„Avem probleme la Voineasa, la pârtia de schi Transalpina Ski Resort. Pe timp se iarnă, jandarmii montani ar trebui să-şi desfăşoare cu preponderenţă în zona pârtiei. O să am o discuţie cu administratorul pârtiei, pentru că proiectul prevede o încăpere care să corespundă necesităţilor noastre şi să fie arondat postului de jandarmi montani de la Voineasa. Acum beneficiem de o încăpere foarte mică, nedotată şi, de asemenea, lipseşte posibilitatea ca aceştia să rămână şi pe timp de noapte acolo. În anii anteriori am suferit la acest capitol, pentru că jandarmii erau nevoiţi să se ducă dimineaţa acolo şi să plece seara, iar în caz de intervenţie noaptea pierdeau foarte mult timp pe drumuri” – a mai spus locotenent colonelul Grigore Ciauşescu.