Acasă Eveniment ISU VÂLCEA: Incendiile la vegetaţie uscată sunt produse din cauza neglijenţei umane!

ISU VÂLCEA: Incendiile la vegetaţie uscată sunt produse din cauza neglijenţei umane!

foto arhiva Vocea Valcii

foto arhiva Vocea ValciiZeci sau chiar sute de incendii la vegetaţia uscată au avut loc în această vară în judeţul Vâlcea, aducându-i pe pompieri la disperare. În ciuda multiplelor avertismente şi a campaniei promovate de ISU Vâlcea, vâlcenii continuă să fie neglijenţi şi să dea foc la vegetaţia uscată, iar apoi să nu o supravegheze, incendiind hectare întregi de teren.

Ultimele trei incendii la vegetaţia uscată au avut loc chiar miercuri, 29 iulie 2015, când pompierii s-au luptat cu flăcările în localităţile Băbeni, Râmnicu Vâlcea şi Suteşti, acolo unde au ars aproximativ 1,5 hectare de mirişte şi vegetaţie uscată.

„La cele trei incendii, cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Având în vedere faptul că majoritatea incendiilor, din ultima perioadă, s-au produs la vegetaţie uscată, iar la baza izbucnirii acestora a stat neglijenţa, recomandăm să se ţină cont de următoarele măsuri de prevenire a producerii incendiilor:

Arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul. Emiterea permisului se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens” – precizează pompierii de la ISU Vâlcea.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.