Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Investitorii de top părăsesc Râmnicul

Soţii Ion şi Maria Tudor îşi lichidează investiţiile imobiliare din centrul oraşului

Lovitură dură pentru administraţia locală din Râmnicu Vâlcea după ce două proprietăţi aflate în proprietatea unei firme patronate de soţii Ion şi Maria Tudor au fost scoase la vânzare prin intermediul unei agenţii imobiliare din oraş. Astfel, şansa ca una dintre cele mai influente familii vâlcene din domeniul afacerilor să influenţeze pozitiv dezvoltarea viitoare a oraşului pare să se scurgă printre mâinile actualului Executiv al Primăriei Râmnicu Vâlcea. Soţii Tudor deţin în municipiu Hotelul Alutus şi câteva proprietăţi personale, au în administrare importante afaceri în domeniul turismului la Băile Olăneşti şi Mamaia, ca şi Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea, una dintre unităţile economice de pe platforma chimică din sudul Râmnicului care nu dă semne de declin după crunta criză economică.
13. EVENIMENT - Investitorii de top prsesc Râmnicul1
Vârlan: „Sunt zvonuri că ar vrea să părăsească ţara”

Deşi admite că pierderea unui jucător important din economia judeţului nu este de bun augur, viceprimarul liberal Eduard Vârlan pune chiar „bomboana pe colivă”, anunţând o posibilă retragere din mediul de afaceri vâlcean a familiei Tudor. „Am văzut şi eu pancartele cu anunţul de vânzare. Ştiu că intenţiona să construiască un centru de afaceri şi un alt imobil cu un regim de înălţime foarte înalt. Acum sunt diverse zvonuri că ar vrea să părăsească oraşul şi chiar ţara”, a comentat viceprimarul Râmnicului. Conform datelor oferite de agenţia imobiliară care se ocupă de comercializarea terenurilor aflate în imediata vecinătate a Consiliului Judeţean Vâlcea, preţul solicitat pentru actuala parcare dintre CEC Vâlcea şi Consiliul Judeţean, în suprafaţă aproximativă de 1500 mp este de 650 euro/mp, în timp ce pentru spaţiul verde şi terenul pe care se afla fosta Cantină PCR, în suprafaţă de 3400 mp, se solicită un preţ de 850 euro/mp. Valoarea totală ar tranzacţiei s-ar ridica astfel la 3,86 milioane euro.

Blocaj la regimul de înălţime al clădirilor

Decizia de a vinde cele două suprafeţe de teren situate la kilometrul 0 al Râmnicului pare să fi fost luată după ce Consiliul Local al Râmnicului a anunţat limitarea regimului de înălţime în oraş la maximum 13 etaje. „Nu ştiu dacă în zonă este o restricţie privind nivelul de înălţime. Ştiu că pentru proiectul Centrului de afaceri se emisese un certificat de urbanism de 7 etaje”, spune agentul imobiliar care se ocupă de tranzacţie. O eventuală retragere a unora dintre cei mai stabili oameni de afaceri din Vâlcea este motiv de critică pentru consilierii locali ai Opoziţiei, aceştia considerând că oraşul se transformă într-o zonă închisă marilor dezvoltatori imobiliari. „Decizia luată în acel moment de Consiliul Local se dovedeşte a fi una nefastă. S-a lucrat pe două variante: una a investitorilor şi o alta a arhitecţilor. Se dovedeşte că cea din urmă, votată de majoritatea din CL Râmnicu Vâlcea alungă, aşadar, investitorii din municipiu. Sper ca familia Tudor să folosească eventualii bani din tranzacţie în dezvoltarea altor afaceri în judeţ”, a comentat şi Grigore Crăciunescu, consilier local.