Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

INCENDIU la BERBEŞTI: I-a ars porcul de Crăciun!

În pragul sărbătorilor de iarnă, o familie din localitatea Berbeşti, judeţul Vâlcea, a rămas fără carnea de porc pe care şi-o pregătise pentru masa de Crăciun. Acest lucru s-a întâmplat în urma unui incendiu ce a avut loc miercuri, 16 decembrie 2015, în jurul orei 15.36. Flăcările au cuprins întreaga magazie în care se afla aproximativ 90 de kilograme de carne de porc, iar apoi s-au extins şi la magazia vecinului.

Când şi-a văzut agoniseala arzând, o femeie, Maria B., a făcut atac de panică, fiind necesară intervenţia echipajelor SMURD Vâlcea, care i-au acordat primul ajutor.

„Până la stingerea incendiului, au ars: două magazii, construite din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa 24 mp, aproximativ 90 kg carne de porc şi s-au degradat circa 4 mp din peretele magaziei vecinului. Incendiul a fost stins în cooperare cu SPSU Berbeşti” – susţin pompierii de la ISU Vâlcea.

Pompierii militari au constatat că incendiul a pornit de la o improvizaţie făcută de familia respectivă în magazie. Este vorba mai exact de o afumătoare improvizată, unde s-a utilizat focul fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiului.