Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

INCENDIU: Două case din Vaideeni, distruse parţial de flăcări

foto arhiva Vocea ValciiÎn dimineaţa zilei de luni, 21 decembrie 2015, în jurul orei 06.15, două case din comuna Vaideeni au fost cuprinse de flăcări. Iniţial, incendiul a pornit de la locuinţa lui Ion B., însă la scurt timp s-a extins şi la o vecină apropiată de-a sa, Ana M., flăcările cuprinzându-i acesteia acoperişul casei.

Pentru stingerea incendiului, în sprijinul pompierilor militari au intervenit şi membrii SVSU din localitate, 16 persoane din cadrul acestuia acţionând alături de pompieri.

„Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp. construit din lemn cu învelitoare din tablă. Din cauza distanţei foarte mici existentă între locuinţa cuprinsă de flăcări şi cea învecinată, flăcările s-au extins cu repeziciune şi la acoperişul casei Anei M., unde a ars structura din lemn a acestuia pe o suprafaţă de circa 3 mp.

După aproximativ o oră de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, fiind salvate bunurile din cele două gospodării.

Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma folosirii sistemului de încălzire fără curăţarea prealabilă a funinginii de pe coşul de evacuare a fumului” – se arată în comunicatul ISU Vâlcea.