Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Înaintări în grad la ISU Vâlcea cu ocazia Zilei Pompierilor din România

La 13 Septembrie, anul acesta s-au împlinit 173 de ani de când compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia de la 1848.

În același timp, s-au împlinit 13 ani de la înființarea Serviciului SMURD în județul Vâlcea, componență a inspectoratului.

Cu prilejul „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, în data de 13.09.2021, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a organizat o serie de manifestări dedicate acestui moment festiv.

La ora 11.00, s-a oficiat o slujbă de pomenire a pompierilor căzuţi la datorie şi au fost depuse coroane şi jerbe de flori la mormântul eroului cpt. (p.m.) Dumitru Croitoru din satul Fişcălia – comuna Ioneşti. Pe timpul Revoluţiei Române din decembrie 1989, Căpitanul postmortem DUMITRU CROITORU, angajat al Grupului de Pompieri Sibiu, a căzut la datorie acţionând cu dârzenie şi curaj pentru îndeplinirea misiunilor specifice. De atunci, în fiecare an, cu ocazia Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România – pompierii vâlceni şi sibieni deopotrivă, se alătură familiei îndurerate pentru comemorarea celui ce a fost şi va rămâne în amintirea pompierilor „Eroul Pompier Căpitanul (p.m.) DUMITRU CROITORU”, un simbol al dăruinţei şi sacrificiului pompierilor pe altarul libertăţii.

În intervalul orar 12.00 – 14.00, cetăţenii au putut vizitat atât unitatea din Rm. Vâlcea – Strada Decebal nr. 7, cât şi subunităţile din: Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, Brezoi, Bunești, Govora, Grădiştea, Horezu şi Măciuca, prilej cu care au putut afla detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare.

La ora 13.00, pe platoul inspectoratului s-a dat startul activităţilor în cadrul cărora s-a prezentat semnificaţia „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, după care s-a oficiat o slujbă religioasă pentru eroii pompieri.

După ce au fost transmise mesajele autorităţilor, au fost recompensate cadrele militare, pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu, cu înaintarea la gradul următor, astfel :
– în gradul de colonel Garamia Ionică;
– în gradul de locotenent colonel Urluială Marius-Ionuț;
– în gradul de maior Ghinoiu Traian-Iulian, Sanda Liviu-Bogdan și Dinu Dragoș-Marian;
– în gradul de plutonier adjutant șef Popescu Gheorghe-Mădălin;
– în gradul de plutonier adjutant Grigorescu Gheorghe și Dragomir Constantin-Dumitru.

Activităţile omagiale au fost încheiate cu defilarea cadrelor prin faţa autorităţilor.