Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: pressalert.ro

În contextul tensiunilor cu Ucraina, vor avea loc în Marea Neagră exerciții ale Rusiei

Foto: pressalert.roPreședintele Rusiei, Vladimir Putin a acuzat miercuri seara că Ucraina folosește metode „teroriste” pentru declanșarea unui conflict în Crimeea. Această acuzație vine după ce au fost confruntări care s-au soldat cu moartea a doi militari ruși.

Ministrul rus al Apărării a transmis că flota militară rusă din Marea Neagră, staționată în Crimeea, va începe să efectueze exerciții militare.

Vladimir Putin s-a întâlnit joi cu principalii comandanți militari și cu șefii serviciilor de informații pentru a revizui scenariile care prevăd măsuri antiteroriste în zonele de frontieră și în spațiul aerian al regiunii Crimeea.

Conform unui comunicat al Ministrului rus de externe, Moscova a îndemnat țările occidentale care susțin Ucraina să „înceteze provocările”.

Pe de altă parte, președintele Ucrainei, Petro Poroșenco, a ordonat joi plasarea în stare de alertă a tuturor unităților militare din Crimeea și din regiunile separatiste Donetk și Lugansk, de teama riscului izbucnirii unui conflict militar cu Rusia.