Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ÎMPREUNĂ PENTRU UN ORAȘ CURAT!

Încotro se duce Lumea? Încotro ne îndreptăm?
Ce se-ntâmplă cu Planeta? Unde oare alergăm?
A-nflorit tehnologia, navigăm pe Internet,însă am distrus natura ş-o să dispărem încet.
Pentru a preveni acest aspect si a asigura un mediu durabil, adica dezvoltarea care urmărește satisfacerea nevoilor prezentului, fără a compromite posibilitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi”, sambata 06 aprilie 2019, un numar mare de institutii de invațamant și organizații neguvernamentale: “Cercetasii Romaniei” -Centrul Local Mircea cel Batran, Centrul Național de Informare și Promovare Turistica Valcea, Asociația “Speranța pentru Ramnic”,Societatea Nationala “Crucea Roșie”Filiala Valcea, etc., au raspuns prezent la solicitarea Doamnei Viceprimar de la Primaria Municipiului Rm. Valcea, Maria PREDA, de a participa la acțiunea ‘Impreuna pentru un oraș curat”!
Locațiile au fost bine identificate, astfel elevii de la Școala Gimnaziala Anton Pann s-au strans intr-un numar foarte mare in curtea școlii (50 de elevi de la gimnaziu) de unde in pas vioi s-au indreptat spre zona Ostroveni sud insotiți de d-nele profesor de biologie Letiția Muraruș si Ramona Becheanu, unde au intalnit-o pe d-na Director Adj. Andreea Din, care deja preluase informațiile de rigoare asupra zonei de explorat de la d-nul Diaconescu Similinel membru al comunitații locale.Aici elevii au primit materialele necesare, manuși și saci de plastic și dupa ce au fost instruiți asupra normelor pe care trebuie sa le respecte in timpul acțiunii de voluntariat, s-au pus foarte repede pe treaba, timpul foarte frumos le-a adus energia de care aveau nevoie.
Cu aceasta ocazie s-au intercut și cei mai mici participanți, elevi de la clasa pregatitoare, care au fost insoțiti de mamele lor, persoane deosebit de responsabile, care au conștientizat importanța acestei valori și doresc sa o implementeze generației actuale de la cea mai frageda varsta.
“Impreuna pentru un oraș curat”a fost o acțiune prin care elevii au imbinat foarte bine cunoștințele achiziționate la orele de biologie privind mediul natural și modalitațile sale de degradare, ca urmare a nepasarii unora dintre semenii nostri; fost o activitate de mare amploare care va fi apreciata și la nivelul Concursului Național”Marea Voluntariada de Mediu a Școlarilor”, competiție la care participa și Școala Gimnaziala Anton Pann, alaturi de alte 105 școli interesate de asigurarea unui mediu sanatos și prosper.
Dupa 3 ore de munca efectiva, cei peste 100 de saci de gunoi colectați, au redat frumusețea mediului natural de care ne bucuram fiecare dintre noi.
Cu speranța ca fiecare dintre noi vom deveni mai responsabili, am dori ca aceste acțiuni sa fie din domeniul trecutului,
“Dacă nu vom gospodări cu înţelepciune rezervele planetei şi nu vom ocroti natura, vom rămâne ăn cele din urmă singuri, pe o planetă pustie.” (Ştefan Milcu)
A consemnat,
Prof. Letiția MURARUȘ