Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

IMAGINI APOCALIPTICE de la dezastrul din Vaideeni

Peste 50 de gospodării au fost inundate şi aproximativ 10 autoturisme au fost avariate de o viitură, joi, în comuna Vaideeni, judeţul Vâlcea, unde râul Luncavăţ a ieşit din matcă. Autorităţile locale au încercat, vineri, să evalueze pagubele. Sătenii au scos, de sub un morman de noroi, unul dintre autoturismele distruse.
“Din primele estimări, pe care le-am realizat pe teren, împreună cu primarul localității, dl. Daniel Achim Băluță, sunt afectate circa 50 de locuinţe. Cea mai grea situație este în satul Izvorul Rece și în centrul comunei.
”În zonă acționează lucrători și utilaje ale ISU Vâlcea, ABA Olt, RAJDP și de la o societate comercială. În funcție de cele constatate, urmează a se întruni și Comitetul Local pentru Situații de Urgenţă Vaideeni”, a declarat Florin Marin, prefectul judeţului Vâlcea.
Un bilanț provizoriu al celor de la ISU Vâlcea arată că pagubele sunt însemnate pentru locuitorii din Vaideeni.
”Joi, 21 iunie 2018, la orele 17.40 situația intervențiilor din zona Vaideeni se prezintă astfel: – GI Rm Vâlcea : 8 gospodarii in Vaideeni, 1 gospodărie in Izvorul Rece, 9 animale salvate, un drum decolmatat. – GI Horezu : 4 gospodarii in Atârnați, 1 gospodărie in Cerna, 1 gospodărie in Izvorul Rece., 5 animale salvate. – GI Govora : 5 gospodării in Vaideeni, – GI Drăgășani : 2 gospodării; Total 22 gospodarii la care a fost evacuată apa din case și beciuri ; 14 animale salvate, 1 drum decolmatat. La orele 19.15 a început distribuirea apei potabile pentru locuitorii zonei afectate”.