Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gest emoţionant făcut de Papa Francisc

Gest emoţionant al Suveranul Pontif după audienţa generală de miercuri din Piaţa Sf. Petru din Vatican. El a îmbrăţişat şi sărutat un bărbat desfigurat din cauza unei boli de piele, apoi s-a rugat împreună cu el, aşa cum diaconul din secolul al XIII-lea, Assini, ar fi făcut atunci când a întâlnit un lepros la marginea drumului.

Fotografia care a surprins momentul emoţionant a devenit virală în scurt timp, fiind redistribuită pe diverse site-uri şi reţele de socializare, însoţită de mesaje prin care oamenii lăudau bunătatea şi compasiunea de care Papa dă dovadă de fiecare dată.

De la venirea sa la Vatican, Papa Francisc s-a arătat extrem de deschis şi apropiat de credincioşi. La finele lunii octombrie, în timp ce susţinea predica dedicată Sărbătorii Familiei, unul dintre copiii invitaţi pe podium nu a mai vrut să plece de lângă Suveranul Pontif, nici măcar atunci când agenţii de securitate au încercat să-l convingă să părăsească scena. Cu toate acestea, Papa şi-a continuat netulburat discursul şi nu s-a arătat deranjat nici când băieţelul s-a aşezat pe scaunul papal.