Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gabriel Oprea s-a întâlnit cu șeful Serviciului Secret de Informații britanic

Șeful Serviciului Secret de Informații britanic, Alex Younger, se află în aceste zile în România, iar în data de 23 iunie a.c. acesta a fost primit la Palatul Victoria de premierul interimar Gabriel Oprea.

„Cu acest prilej a fost apreciata cooperarea excelenta in plan bilateral pe tematica de interes comun a institutiilor din comunitatea de informatii a Romaniei si cea a Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord si au fost discutate aspecte ale evolutiilor regionale in planul securitatii, inclusiv in zona Marii Negre. Primul Ministru interimar, domnul Gabriel Oprea si demnitarul britanic au apreciat nivelul inalt de incredere stabilit intre institutiile omoloage.

A fost evidentiata colaborarea eficienta în prevenirea și combaterea fenomenelor care pot afecta securitatea cetățenilor din cele două state sau care sunt îndreptate împotriva membrilor NATO și ai Uniunii Europene. În cadrul întrevederii a fost subliniată susținerea pe care Guvernul României o acordă consolidării dimensiunilor de cooperare specifică, la nivel instituțional, cu partenerii strategici ai României din comunitatea Euro-Atlantică”, se arată într-un comunicat al guvernului României.