Ambasada României în Regatul Belgiei împreună cu „Flori de IE”* au marcat împreună, la Bruxelles, Ziua Internațională a Femeii, prin vernisarea unei expoziții de fotografie ce prezintă modele de ii unice, cu broderii deosebite, cu o vechime de peste 100 de ani.
După numeroase prezentări de succes realizate în orașe precum Paris, New York, Londra, Copenhaga etc., „Flori de IE”, care promovează tradiția, arta și valorile românești în toată lumea, a ajuns în capitala Belgiei pentru a încânta publicul român și belgian cu ilustrarea unor piese vestimentare din mai multe zone geografice ale României, fiecare dintre ele cu propria-i poveste.
Evenimentul a fost deschis de către ambasadorul României în Belgia, Andreea Păstârnac, și fondatoarea „Flori de IE”, Cristina Chiriac, mare susținătoare a promovării artei populare românești.
Inițiatoarea acestui brand a subliniat că IA românească, cea mai importantă piesă a costumului nostru feminin tradițional, prezintă elemente identitare ale neamului românesc. Fiecare IE redă o poveste despre viaţa omului, cu cele mai importante momente ale ei – naşterea, botezul, nunta, moartea. IA românească, brodată manual, cu multă atenție şi dragoste, este o purtătoare de tradiţii și poveşti, un veşmânt protector, cu o încărcătură pozitivă deosebită.
Colecția „Flori de IE” cuprinde peste 150 de costume tradiționale românești, modele unicat, cu broderii din fir de mătase, bumbac sau metalic.
La acest eveniment, ne-a onorat cu prezența ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării din România, Sebastian Burduja, numeroși reprezentanți ai comunității românești, români care își desfășoară activitatea în instituțiile europene, reprezentanți ai asociațiilor românești și belgiene, belgieni iubitori de tradiții și obiceiuri românești.
Mulțumiri fotografului Alexandru Zainea și actriței Laura Cosoi.
*Povestea Flori de IE a luat naștere la finalul anului 2014 din dragoste și dor de neam, susținând totodată antreprenoriatul românesc, în special pe cel din mediul rural, colaborând cu peste 40 de femei din zona rurală. Obiectivul principal este aducerea în prim plan a iei românești, cusută în întregime manual, cu multă migală. Flori de IE are în portofoliu o colecție impresionantă de peste 100 de costume populare românești, însumând astfel peste 1000 de piese tradiționale, vechi. Flori de IE a mai expus la Londra, Paris, Ankara, Viena, Bari, Tokyo, Shanghai, New York, Dubai, Las Vegas, Abu Dhabi și Barcelona.
Toate produsele Flori de IE se disting prin autenticitate, diversitate, atenție pentru detalii, pasiune, dar și cromatică deosebită, realizată într-o manieră modernă, având la bază conceptul de handmade. Produsele sunt disponibile pe site-ul www.florideie.ro și în showroom-ul Flori de ie din București.
Lasă un comentariu