Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Micuțul Ayan MUTU, condus pe ultimul drum de sute de vâlceni

Micuțul Ayan Mutu și-a început călătoria către îngeri. Miercuri, 6 martie 2019, la orele 13.00, la biserica din zona de nord a municipiului Râmnicu Vâlcea a început slujba de înmormântare.
Tragedia familiei Mutu din Râmnicu Vâlcea nu poate fi descrisă în cuvinte. Cea mai mare încercare a vieții lor este să-și conducă pe ultimul drum bebelușul de un an și câteva luni, care, timp de 2 luni de zile a fost internat cu diagnosticul de moarte cerebrală la spitalul Marie Curie din București. Sute de vâlceni au ales să fie alături de familia greu încercată de soartă. Biserica și împrejurimile au devenit neîncăpătoare pentru cei care au dorit să-și ia rămas bun de la micuțul Ayan.
Totul a început în ianuarie 2019, când familia Mutu a ajuns băieţelul lor în vârstă de 1 an şi o lună la urgenţe la Spitalul din Vâlcea, unde medicul de gardă a tratat problema cu lejeritate, transferându-l apoi pe secţie, la Pediatrie. Când a ajuns la spital, copilul avea febră. Medicii au pus diagnosticul de laringită şi i-au asigurat pe părinţi că totul va fi bine. După internare, starea micuţului se înrăutăţea, însă personalul medical le spunea să nu se agite că nu au de ce.
Abia a doua zi, micuţului i s-au recoltat probe pentru analize, iar după aflarea rezultatelor personalul medical a început să se agite pentru a trimite copilul la Bucureşti.
Şi aici s-a derulat o adevărată dramă pentru că, pe drum, băieţelul a intrat în stop-cardio respirator şi ambulanţierii au fost nevoiţi să ducă copilul la Spitalul din Piteşti. Aici, s-a pierdut timp preţios, 8 ore, până când un echipaj, altul decât cel care îl preluase iniţial, şi-a asumat răspunderea de a transporta bebeluşul la Bucureşti.
Au ajuns într-un final şi la Bucureşti, la Spitalul Marie Curie, însă se pare că prea târziu. Părinţii au fost anunţaţi că starea copilului este una foarte gravă, are moarte cerebrală de gradul 3.