Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Vocea Valcii

FOTO: GREVA FOAMEI la Hidroserv! Angajaţii, ţinuţi fără apă în timpul caniculei!

Foto: Vocea ValciiAproximativ 40 de persoane au intrat în această dimineaţă de vineri, 24 iulie 2015, în greva foamei. Este vorba despre angajaţi ai societăţii Hidroserv, cu sediul în Râmnicu Vâlcea, care sunt nemulţumiţi că de doi ani de zile nu şi-au semnat contractul colectiv de muncă.

Mai mult, oamenii au de primit sume mari de bani de la societate şi spun că actuala conducere nu doreşte să le dea bonificaţiile. Angajaţii au stat toată ziua în greva foamei, iar liderul de sindicat de la Hidroserv ne-a mărturisit că directorul nu a vrut să le dea apă, deşi afară era caniculă. În tot acest timp, o ambulanţă a stat la faţa locului, pentru a-i supraveghea din punct de vedere medical pe protestatari.

„Nu avem contract colectiv de muncă de vreo doi ani. Domnul director, dintr-o ambiţie, nu recunoaşte sindicatul reprezentativ, deşi avem hotărâri judecătoreşti. Avem restanţe salariale din 2013, un fel de bonificaţii, dar domnul director spune că nu sunt bani ăia. Sunt cam 100 de milioane de lei vechi pe care fiecare angajat îi are de primit din 2013-2014. Faţă de 2012 ne-a scăzut nivelul de trai cu vreo 30%. Oamenii nu vor să iasă din greva foamei până când nu semnăm contractul colectiv de muncă.

Noi suntem de bună-credinţă şi acceptăm să îi primim eşalonat, pentru că nu vrem să intre firma în insolvenţă. Conducătorii ia salarii de sute de milioane, noi lucrăm în continuu, dar nu ne primit banii. Am trimis revendicările la sediul la Bucureşti şi ne-a răspuns domnul director, însă răspunsul este evaziv, nimic concludent. De aceea, nu suntem mulţumiţi şi ne continuăm greva foamei. Domnul director nu a vrut să ne dea nici măcar apă şi a avut intenţia să ne închidă şi porţile” – ne-a declarat liderul de sindicat al Hidroserv.