Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Facebook

FOTO: Ei sunt vâlcenii care au traficat 330 de kilograme de heroină

foto FacebookLa începutul acestei săptămâni, doi vâlceni şi doi turci au fost prinşi în flagrant în timp ce transportau 330 de kilograme de droguri de mare risc. Vâlcenii sunt George-Solomon Săman, care deţine o firmă de transport internaţional în municipiul Râmnicu Vâlcea, şi Liviu-Constantin Bîngă, care, din informaţiile pe care le deţinem, este şofer de meserie şi făcea parte din gruparea infracţională.

Ei bine, alături de cei doi cetăţeni români din judeţul Vâlcea, din grupare mai făceau parte, aşa cum spuneam, şi doi turci. Este vorba despre Yigit Hakan şi Sincar Huseyin, primul fiind şi cel care avea, de asemenea, o firmă de transport internaţional ce avea sediul şi în municipiul Râmnicu Vâlcea.

Conform şefului DIICOT, reţeaua infracţională de traficanţi de droguri era urmărită de circa patru ani. Marfa doar tranzita România, nefiind pentru consumatorii români, ci pentru cei din Olanda şi Germania.

Pentru a-i prinde pe traficanţi, în perioada ianuarie – iulie 2015, anchetatorii au acţionat pe relaţia Turcia – Ucraina – România – Europa de Vest, urmărind îndeaproape transportul de heroină trimis din Afganistan.

Ca urmare, marţi, 28 iulie 2015, oamenii legii au reuşit să prindă în flagrant o mare parte din reţeaua infracţională de traficanţi, în momentul în care au depistat tirurile în trafic şi au descoperit o cantitate record de droguri.

Procurorii şi poliţiştii de la Crimă Organizată au descoperit că tirurile, fără încărcătură, au plecat din Vâlcea la jumătate lunii iulie, iar în data de 17 iulie au părăsit România, cu destinaţia Ucraina, fiind conduse de vâlceanul George Solomon Săman şi de turcul Sincar Huseyn.

„De asemenea, inculpaţii Yigit Hakan şi Săman George-Solomon, au recrutat doi şoferi pentru a transporta drogurile. La indicaţiile inculpaţilor Yigit Hakan şi Săman George-Solomon, cei doi şoferi s-au deplasat în Ucraina de unde au preluat cele două autotrenuri şi le-au introdus în România.

La data de 24.07.2015 autotrenul condus de către suspectul G.M a intrat în România prin PTF Siret şi ulterior s-a deplasat pe teritoriul României până la PTF Petea unde, la data de 28.07.2015, cu ocazia percheziţiei efectuate asupra vehiculului au fost descoperite pachete de heroină disimulate în rezervorul autotrenului.

La data de 27.07.2015 autotrenul condus de către suspectul D. I. a intrat în România prin PTF Siret şi ulterior s-a deplasat pe teritoriul României până în Bistriţa, jud. Bistriţa Năsăud unde, la data de 28.07.2015, cu ocazia percheziţiei efectuate asupra vehiculului au fost descoperite pachete de heroină disimulate în rezervorul capului tractor” – se arată în comunicatul DIICOT.

Vâlcenii şi turcii acuzaţi de trafic de droguri au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.