Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO. Depunerea Jurământului la Școala Militară de la Drăgășani

24 februarie marchează în tradiția poporului român sărbătoarea Dragobetelui, sărbătoarea iubirii. Este un sentiment care ne face să fim mai buni și care, în ipostaza sa cea mai înălțătoarea, iubirea de Patrie, are forța de a ne călăuzi în momentele de zbucium ale istoriei.

Pentru cei 350 de elevi ai Școlii de la Drăgășani ziua de astăzi a adus un
plus de emoție, odată cu rostirea Jurământului Militar, a legământului de
credință față de țară.

Ceremonialul s-a desfășurat în prezența domnului secretar de stat Romeo Simionescu, a domnului secretar general adjunct Ion Stoica, a domnului colonel Gheorghe Marian Brâncoveanu, adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române și a domnului Mihai Oprea, prefect al județului Vâlcea.

Au fost prezenți conducători ai unor instituții ale Ministerului Afacerilor Interne, foști comandanți, reprezentanți ai societății civile, părinți și rude ale elevilor.

Tinerii care au depus jurământul, între care se află și 39 de fete, au început perioada de pregătire în școală la sfârșitul lunii trecute, iar de săptămâna viitoare vor efectua pregătire practică în unitățile din teritoriu. Activitățile de pregătire teoretică vor alterna cu stagiile de practică, pentru a se realiza o cât mai eficientă adaptare a elevilor la specificul misiunilor viitoare.

La sfârșitul lunii noiembrie ei vor susține examenul de absolvire, vor primi gradul de sergent-major și vor fi repartizați, în ordinea mediilor, în unitățile operative.