Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Corul de Copii Cantus a participat la pretigiosul Festival Coral de Advent şi Crăciun de la Praga

În primele zile ale lunii decembrie, Corul de Copii Cantus, înființat în anul 2003, pregătit şi condus de profesorul Marian Cristi Stroe, a participat la cea de-a 27-a ediţie a prestigiosului Festival Coral de Advent şi Crăciun de la Praga, desfăşurat sub egida Primăriei oraşului. Acesta este cel mai important eveniment european dedicat muzicii religioase specifice sărbătorii Naşterii lui Hristos.

An de an, în debutul lunii decembrie, capitala cehă este „asediată” de formaţii corale europene de anvergură care susţin concerte în diferite biserici ale oraşului şi pe diverse scene amplasate în aer liber.
Participarea la evenimentul din Praga a fost prima ieșire peste hotare a Corului de Copii Cantus. În prima zi, copiii au vizitat și ambasada României la Cehia, unde au avut ocazia de a cânta ”Deșteaptă-te române”, chiar de Ziua Națională a României. Cei peste 20 de copii dirijați de prof. Cristi Stroe și acompaniați la pian de prof. Irina Stratulat au concertat în două biserici din Praga, alături de alte 17 formațiuni corale din toată lumea. Este vorba despre bisericile Sf. Mihail din orașul nou și Sf. Salvator din orașul vechi.

La evenimentul de la Praga au participat formații corale din 10 țări: Slovenia, Belgia, Ungaria, Bulgaria, Irlanda, Franta, Polonia, Letonia, Finlanda și România.

La final, dirijorul Corului de Copii Cantus, prof. Marian Cristi Stroe a răspuns cu onoare invitației organizatorilor de a dirija în deschiderea concertului comun din încheierea festivalului piesa „What a Wonderfull word”. Un moment înălțător, mai ales dacă ne gândim la faptul că peste 1.000 de soliști corali și-au reunit vocile sub conducerea dirijorului din Vâlcea, Marian Cristi Stroe.

Iată copii și profesorii care au participat la Festivalul Coral de Advent şi Crăciun de la Praga:
Duțu Liana
Feraru Nicole Anne-Marie
Iordan Yanis Andrei
Copăcel F. I. FLorina Andreea
Constantinescu R. Ana-Maria
Bercea C.I. Andreea-Cristiana
Ilie R. I. Alexandra-Cecilia
Dumitru David
Stroe Theodor
Hoanță Daria
Antonesei E. Yaiza – Andrea
Obogeanu GH. Gheorghe-Daniel
Scondac C. Ștefan
Cărăbineanu Izabela
Suru O.C. Elena – Alexia
Copoeru N.C. Cristina-Maria
Bunescu GH. Raluca-Elena
Sâia George-Alexandru
Popa Maria – Geanina
Toader Georgiana
Bădițescu Luca
Popa C.O. Radu- Mihai
Glodeanu Andrada
Popescu Alexandra
Dobre Andreea – Iulia
Bica Ștefania – Daria
Servet Gabriela –Codruța
Udroiu Maria – Nicoleta
Bica Maria – Bianca
Duna Doris – Ioana

Prof. VADUVA CLAVAC CAMELIA
Prof. CHITORAN ORASEANU GHIORGHITA-GEORGETA
Prof. STRATULAT IRINA
Prof. STROE ROXANA
Prof. STROE MARIAN