Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: AVEM CEL MAI FRUMOS BRAD! Sibienii vin la Vâlcea pentru Târgul de Crăciun!

În fiecare an marile oraşe se întreceau în organizarea celor mai frumoase târguri de Crăciun, însă, anul acesta pandemia a schimbat planurile autorităţilor. Doar două oraşe mai organizează în 2020 târgul de Crăciun. Este vorba despre Craiova şi Râmnicu Vâlcea.
Primăria Râmnicului a dat startul sărbătorilor de iarnă prin pornirea iluminatului festiv în municipiu sâmbătă, 28 noiembrie, la ora 18.00.
Într-un context marcat de pandemia de coronavirus, râmnicenii au răspuns invitației adresată de primarul Mircia Gutău și au asistat – în număr mare și cuprinși de nădejdea în vremuri mai bune – la momentul de pornire a iluminatului de sărbători în centrul Râmnicului.
Tot atunci, în Scuarul Mircea cel Bătrân, au fost aprinse luminile în bradul de Crăciun şi s-a deschis şi Târgul ”Decembrie Magic” care îi aşteaptă pe râmniceni cu 26 de căsuţe de la care pot cumpăra produse dintre cele mai diferite: jucării, articole specifice Crăciunului, dulciuri, produse apicole etc.
Pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, accesul în Târgul ”Decembrie Magic” se va face în baza unor reguli foarte stricte: purtarea măştii de protecţie şi distanţarea de siguranţă sunt obligatorii, vizitatorii trebuie să respecte marcajele, indicatoarele şi circuitul prestabilite, precum şi distanţarea fizică pentru clienţi în faţa standurilor, comercianţii vor dezinfecta regulat suprafeţele de expunere, iar în perimetrul târgului nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome specifice infecţiilor respiratorii (tuse, rinoree, febră, stare generală alterată).
Faţă de anii anteriori, sărbătorile din această iarnă din centrul Râmnicului se vor desfăşura în absenţa unor evenimente ce au făcut deliciul vizitatorilor la ediţiile precedente – patinoarul, parcul de distracţii sau concertele de colinde – din dorinţa de a evita formarea de aglomerări ce ar putea duce la răspândirea coronavirusului.