Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Faurecia are ca obiectiv extinderea fabricii de la Budești, creșterea capacității de producție și susținerea proiectelor comunitare

Concernul francez urmărește extinderea fabricii de la Budești și transformarea în cea mai mare unitate de producție din cadrul grupului.

Faurecia, care în prezent este cel mai mare angajator din Vâlcea, a generat până în acest moment 1600 de locuri de muncă și continuă recrutarea de personal din întreg județul, vizând atragerea unui număr și mai mare de angajați pana la finalul anului 2021.

„Suntem în plin proces de dezvoltare a unității din Budești și urmează să creștem capacitatea de lucru în următoarele luni. Am demarat o campanie de recrutare de personal în care dorim să transmitem celor interesați detaliile despre condițiile de muncă în fabrica noastră. În vremurile complicate pe care le trăim, e mai importantă ca niciodată stabilitatea locului de muncă și Faurecia oferă un mediu de lucru în care poți să intri fără experiență, să înveți și să evoluezi. Avem angajați tineri care au venit la muncă imediat cum au terminat școala, avem persoane care au ajuns la noi prin reconversie profesională, avem persoane cu dizabilități care lucrează cot la cot cu noi și care fac față cu succes tuturor cerințelor. Peste 90% din personalul actual nu a mai lucrat în acest domeniu și a fost format în cadrul unității. Mai mult, 70% din cei care ocupa poziții de middle si top management sunt promovați din interiorul companiei” – declară reprezentanți ai departamentului Resurse Umane.

Vineri, 21 mai 2021, cu ocazia cinstirii Sfinților Împărați Constantin și Elena, la invitația directorului general Faurecia România, domnul Philippe Neiva, Înaltpreasfinția Sa Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, i-a binecuvântat pe angajații companiei. Cu această ocazie s-a ținut și o slujbă de sfințire a fabricii.

Vizita este prima dintr-o suită de evenimente prin care reprezentanți locali de seamă urmează să fie invitați la Faurecia pentru a identifica provocările cu care comunitatea se confruntă și modalitățile de implicare în soluționarea lor.

“Odată cu dezvoltarea activității noastre, dorim să ne implicăm mai mult în comunitatea în care activăm și din care facem parte. Urmează să demarăm mai multe acțiuni de susținere a unor proiecte locale sociale, de mediu, educație, sport și cultura”, a declarat Directorul General al fabricii, Philippe Neiva.

Despre Faurecia

Faurecia este unul din liderii globali în producția de componente auto, cu 300 de fabrici în 35 de ţări, în care lucrează peste 100.000 de angajați.

Compania Faurecia este prezentă în România prin următoarele unități de producție: Budești, jud. Vâlcea, Craiova – jud. Dolj, Mioveni și Căteasca – jud. Argeș, la Tălmaciu – jud. Sibiu în cadrul cărora produce scaune auto, sisteme de control al emisiilor și sisteme de interior, având un număr total de peste 4000 angajați.

Faurecia Vâlcea, încă din 2016 se mândrește cu clienții premium precum Porsche, VW, BMW, Citroen, Peugeot si Opel.