Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Expoziţia maşinilor de epocă

Un MG fabricat în anul 1952 şi un Alfa Romeo din 1960 au fost vedetele de la „Retroparada Primăverii”

Pasionaţii colecţionari de maşini retro din Vâlcea şi-au scos bijuteriile din garaje şi le-au prezentat în cadrul unei expoziţii intitulate „Retroparada Primăverii”. Timp de mai bine de trei ore oamenii au putut admira în parcarea Mall-ului din oraş maşini de epocă, de la bătrâna Dacie până la maşini care valorează zeci de mii de euro. Ajunsă la a treia ediţie, expoziţia a fost vizitată de un număr mare de vâlceni care s-au fotografiat cu maşinile de epocă şi au putut afla toate amănuntele despre ele, de la proprietari. Vedetele retroparadei au fost un MG fabricat în anul 1952 şi un Alfa Romeo din 1960, ambele cu o valoare de piaţă de peste 80.000 de euro. „Cred că le place vâlcenilor, au venit în număr destul de mare. Suntem la a treia astfel de manifestare şi vrem să o permanetizăm. Vedetele expoziţiei de astăzi, având în vedere vechimea dar şi modul cum arată sunt un MG din anul 52 şi un Alfa Romeo din anul din 60. Sunt maşini valoroase ca şi preţ, se vând pe piaţă la peste 80.000 de euro. Este o expoziţie locală, în care exponatele sunt înmatriculate doar la Vâlcea. Din păcate, vremea i-a speriat pe mulţi dintre proprietari care au crezut că va ploua. Anul trecut am avut peste 35 de maşini, acum cred că sunt jumătate dintre ele. Una peste alta este vorba de multă pasiune. Şi eu am multe maşini de epocă şi nu vreau să renunţ nici măcar la una dintre ele. Au valoare sentimentală, le-am luat în stadiul de epavă şi le-am recondiţionat.”, ne-a declarat Anghel Lontoş, reprezentant al Retromobil Club România.

Povestea „reginei”

Proprietara MG-ului alături de care s-au fotografiat zeci de vâlceni ne-a expus povestea automobilului: „Este o maşină care a fost fabricată în Marea Britanie după Al Doilea Război Mondial. Este al doilea astfel de model produs. Am achiziţionat-o în urmă cu patru ani. A fost o epavă pe care am recondiţionat-o la noi în atelier, piesă cu piesă. Totul a durat mai bine de o jumătate de an şi acum este ca nouă. A fost recondiţionată până la ultimul şurub şi piuliţă. Nici nu mă gândesc să renunţ la ea, este ca şi un copil pentru mine. Când ieşim cu ea la plimbare toată lumea ne salută, şoferii ne fac cu farurile, dacă ne oprim într-o parcare îi fac poze. Ceea ce mă impresionează este că mulţi tineri sunt interesaţi de ea”.
Maşinile de epocă au plecat apoi într-o paradă prin oraş şi s-au deplasat la Călimăneşti-Căciulata, unde, în parcarea unui hotel, s-a consumat cea de-a doua parte a acestei manifestări. Tot acolo a avut loc şi o întâlnire a pasionaţilor şi deţinătorilor de automobile de epocă din Vâlcea.