Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

EVENIMENT EDITORIAL: O carte pe care nu o poţi lăsa din mână!

Marţi, 13 decembrie 2016, la Biblioteca Judeţeana ”Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea a avut loc o lansare de carte într-un mod inedit, altfel decât este obişnuit publicul vâlcean la un astfel de eveniment. Debutul Anei Maria Voican cu a sa carte ”Comunicarea Nonverbală” a beneficiat de sprijinul Bibliotecii Județene ”Antim Ivireanul”, al primăriei Râmnicu Vâlcea, dar și al fundației Orpheus din Râmnicu Vâlcea.

Despre limbajul trupului, Ana-Maria Voican şi-a propus şi a şi reuşit să realizeze un studiu pe care l-a tipărit în cartea “Comunicarea nonverbală”. Despre cartea „Comunicarea nonverbală”, scrisă de Ana-Maria Voican, au luat cuvântul mai mulţi specialişti din diverse domenii de activitate, strâns legate de comunicarea nonverbală.

Adrian Sandu, psiholog clinician, a fost primul care a încercat să introducă auditoriul în tainele decriptării limbajului trupului. Acesta a subliniat că în meseria domniei sale, comunicarea nonverbală este esenţială şi foarte relevantă, iar cartea Comunicarea nonverbală, poate fi de mare ajutor în formarea psihologilor debutanţi.

Ineditul lansării acestei cărţi a constat în explicarea gesturilor pe care le facem inconştient, zi de zi, fiecare dintre noi, prin demonstraţii practice. Astfel, grupul de elevi de la clasa de actorie a regizoarei Doina Migleczi, a exemplificat prin expresii faciale cum ne exprimam stări şi sentimente fără să ne folosim de cuvinte.

Ziaristul are la îndemână cuvântul scris pentru a transmite informaţii şi mesaje. Magda Popescu, jurnalist la ziarul Vocea Vâlcii, s-a folosit de comunicarea verbala pentru a explica cât de greu se scrie un articol care conţine câteva cuvinte şi cât de mult o apreciază pe Ana-Maria Voican pentru curajul de care a dat dovadă în abordarea acestui domeniu complex şi neexplorat în totalitate.

Artistul care nu are la îndemână cuvintele poate transmite mesaje şi sentimente prin intermediul dansului. Acest fapt a fost demonstrat de Alexia si Patrik, elevi la clasa de dans a prof. Alexandru Runceanu, prin cel mai expresiv dans, tangoul argentinian.

Cel care a găzduit ineditul eveniment petrecut la Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanul”, directorul acestui așezământ unde se petrec evenimente culturale de înaltă ținută artistică, prof. Remus Grigorescu, și-a exprimat părerea despre comunicarea nonverbală din punct de vedere al dascălului, dar și ca om care a luat contact cu zona politică. Abia după citirea cărții a descifrat o parte dintre gesturile politicienilor pe care i-a întâlnit în campania electorală, iar pentru a cunoaște un om nu este nevoie decât să îl observi. Cel mai important este ca între oameni să existe relații corecte și sincere.

Grupul vocal Dara Stars a exemplificat transmiterea emoțiilor și prin cântec.

Autoarea Ana-Maria Voican a motivat tema acestei cărți “Comunicarea nonverbala”, mai ales când tinerii se folosesc de gesturi, limbajul trupului, pentru a-și transmite stări și mesaje. Pentru aceștia și nu numai autoarea a subliniat că gesturile pe care le facem zi de zi, inconștient transmit mesaje, de aceea ei trebuie să fie foarte atenți în folosirea corectă a acestora. Pentru angajări firmele apelează la specialiști în comunicare nonverbală, iar la un interviu, limbajul trupului poate spune mai mult decât se dorește a se comunica. Specialiștii în comportament nonverbal își iau informații despre viitorul angajat inclusiv din Social Media, de aceea tinerii trebuie să fie atenți la ce postează pe rețelele de socializare. Comunicarea nonverbală este importantă în orice domeniu de activitate, cât și in viața personală.

Cartea este disponibila şi on-line si are inclus clipul lansarii la Targul International Gaudeamus Bucuresti 19.11.2016, pe platforma www.ibooksquare.ro .