Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„EURO-BESTIILE” de la Campionatul Euro 2016

În lumea întreagă presa reacţionează faţă de violenţele de sâmbătă dintre suporterii englezi şi cei ruşi, în care au fost implicaţi şi francezi, care au avut loc la Marsilia, înaintea meciului Anglia-Rusia de la Euro 2016. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene şi un tun de apă pentru a-i dispersa pe fani.

Ziarul italian LA GAZZETTA SPORTIVĂ scrie despre „Euro-bestii”. După bătălia din Portul Vechi, bilanţul ciocnirilor este de un mort şi 31 de răniţi, unul aflat în stare gravă. Fanul care a murit este de naţionalitate britanică şi a fost lovit cu bare din metal în cap. S-au efectuat doar 7 reţineri.

Suporterii au fost tensionaţi şi în incinta stadionului. Fanii englezi au fluierat când s-a intonat imnul Rusiei. Violenţele au continuat în incinta stadionului de la Marsilia şi în timpul, dar şi după meci.

Rusia riscă să fie exclusă de la Euro!

Fanii echipei naţionale a Rusiei au introdus pe stadionul din Marsilia materiale pirotehnice şi UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva federaţiei ruse şi a precizat că oameni precum cei implicaţi în incidente „nu au ce căuta în fotbal”.