Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

Dumitru Cornoiu: „Numai puşcărie nu am făcut…!”

foto arhiva Vocea ValciiDeclaraţie halucinantă şi controversată a prefectului de Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu, în cadrul unei şedinţe din data de 23 februarie, la care au fost invitaţi jurnaliştii pe sprânceană, şedinţă ce a avut loc la Instituţia Prefectului. Acesta a afirmat: „numai puşcărie nu am făcut…!”, lucru care i-a surprins pe cei aflaţi în sală, unii fiind pe punctul de a izbucni în râs, alţii rămânând cu gura căscată când au auzit ce aberaţii poate scoate din gură reprezentantul Guvernului în judeţ, la doar o zi distanţă după ce procurorii DNA i-au „vizitat” pe vecinii de la Consiliul Judeţean Vâlcea.

Sigur, este demn de remarcat că, de când a fost „uns” prefect, Dumitru Cornoiu a avut discursuri destul de ciudate. În nenumărate rânduri el a „luat-o cu minte pe arătură”, preferând să filozofeze în loc să găsească soluţii viabile şi importante pentru problemele judeţului. Totuşi, Cornoiu va rămâne în istoria Prefecturii prin faptul că de fiecare dată când era întrebat de ziarişti despre prevederile legale pe care era obligat să le cunoască în diferite situaţii, el ridica din umeri şi spunea cu nonşalanţă că nu ştie.

„Sunt acuzat de presă că nu i-am chemat şi pe ei, dar nu aveam unde să îi mai primesc, sala are o anumită capacitate, pot să ia loc şi să asculte un număr de oameni. Nu putem să depăşim, din punct de vedere al ISU-ului, aceste condiţii, că îl avem aici pe domnul colonel Mesescu, care ne amendează şi ne bagă şi la puşcărie. Aia mi-ar mai trebui, că toate le-am făcut, numai puşcărie nu am făcut. E o vorbă: «Mă reped şi o fac şi p’aia!». Scriu şi eu o carte că tot nu am scris niciuna, mă fac şi doctor că tot îmi zice multă lume «doctor», dar nu sunt. Sunt doctor de suflete şi ăştia nu prea sunt băgaţi în aceeaşi zonă” – a spus prefectul de Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu.