Acasă Eveniment DECIZII importante la CONSILIU JUDEŢEAN: Irakienii, interesaţi să importe animale din VÂLCEA...

DECIZII importante la CONSILIU JUDEŢEAN: Irakienii, interesaţi să importe animale din VÂLCEA (FOTO)

Aflând de interesul reprezentanţilor Republicii Irak în România pentru îmbunătăţirea relaţiilor comerciale între cele două ţări, vicepreşedintele cu atribuţii de Preşedinte, domnul Gheorghe Păsat a adresat o invitaţie Ambasadorului Republicii Irak la Bucureşti, Excelenţa Sa domnul Omer Ahmed Karim BERZINJI, cu scopul efectuării unei vizite de documentare pentru perioada 23 februarie – 23 martie 2015.

În sensul acesta, invitaţia a fost acceptată şi, în consecinţă, sâmbătă, 28 februarie a.c., la ora 11.00, a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea întâlnirea între vicepreşedintele cu atribuţii de Preşedinte, domnul Gheorghe Păsat şi Excelenţa Sa domnul Omer Ahmed Karim BERZINJI, delegaţia diplomatică a Republicii Irak fiind formată din trei persoane.

Discuţiile, la care au participat şi vicepreşedintele CJ Vâlcea, Romulus Bulacu, primarul oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu, primarul comunei Olanu, Gheorghe Anghel, directorul DSVSA, Mihai Miclea, consilierul judeţean Adam Jinaru, deputatul Traian Dobrinescu, domnul Vladimir Dumitrescu, domnul Alexandru Handolescu şi fermieri importanţi din Vâlcea, au avut ca temă interesul oficialilor irakieni pentru crescătorii de animale din Nordul Olteniei şi Sudul Transilvaniei. Afară de dialogul pe teme economice, ambasadorul Irakului a dat asigurări că războiul împotriva terorismului se va termina curând şi, în acest sens, parteneriatul economic dintre cele două state va avea o altă dimensiune.

A doua parte a vizitei a fost deplasarea în teritoriu pentru prezentarea unui important abator din judeţ şi zonele în care fermierii deţin animale.

„Am adresat, oficial, o invitaţie Ambasadorului Republicii Irak la Bucureşti, Excelenţa Sa domnul Omer Ahmed Karim BERZINJI pentru a canaliza interesul oficialilor irakieni spre oportunităţile judeţului Vâlcea. În mod îmbucurător, invitaţia a fost acceptată şi consider întâlnirea ca fiind una benefică pentru fermierii din zona de nord a Olteniei, însă am încercat să nu ne rezumăm doar la acest aspect, prezentând şi alte oportunităţi economice. L-am asigurat pe domnul ambasador de tot sprijinul instituţiei Consiliului Judeţean Vâlcea pentru potenţialii parteneri economici externi”, a declarat vicepreşedintele cu atribuţii de Preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, domnul Gheorghe Păsat.

Aflat la sfârşit de mandat, Ambasadorului Republicii Irak la Bucureşti, Excelenţa Sa domnul Omer Ahmed Karim BERZINJI care va ocupa anul acesta un post de ministru în Guvernul Irakian, a ales judeţul Vâlcea pentru o ultimă vizită în ţară.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.