Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cuscrul primarului din Bălceşti şi tatăl liberalului Folea şi-au pierdut o parte din avere în incendiu

FOC. Vinovat de producerea incendiului a fost cuscrul primarului Ion Curelaru, pentru că acesta a dat foc la vegetaţia uscată şi nu a supravegheat-o, flăcările fiind atât de puternice încât au cuprins şi o clădire a tatălui medicului Gheorghe Folea.

Incendiu devastator în oraşul Bălceşti, sat Goruneşti, în dimineaţa zilei de marţi, 18 martie a.c., când gospodăria cuscrului primarului localităţii, Ion Curelaru, a luat foc din cauza neatenţiei. Bărbatul, Dumitru Calotă – profesor de matematică la Liceul „Petrache Poenaru” din Bălceşti, a dat foc la vegetaţia uscată din preajma unor clădiri şi a uitat să o supravegheze. Ei bine, la un moment dat însă flăcările au cuprins un şopron din lemn aflat în apropiere, iar din cauza materialelor combustibile aflate acolo, focul s-a propagat, extinzându-se şi la alte trei clădiri din vecinătate. Una dintre cele trei clădiri cuprinse de flăcări aparţinea tatălui doctorului liberal Gheorghe Folea.

Până la stingerea flăcărilor de către pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea din averea cuscrului primarului din Bălceşti au ars un pătul construit din lemn pe o suprafaţă de opt metri pătraţi, un grajd de animale în suprafaţă de 25 mp., patru capre, un perete din lemn din magazia învecinată, 1,5 t lemne de foc şi 4 m.l. de gard.

În ceea ce priveşte pagubele cu care s-a ales tatăl penelistului Folea, acesta, în urma incendiului, a rămas fără structura din lemn a acoperişului unei magazii pe o suprafaţă de 25 de metri pătraţi şi vegetaţia uscată, pe o suprafaţă de aproximativ un hectar. „După aproximativ o oră şi jumătate de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la casele situate în apropiere. Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat de la folosirea focului deschis pentru igienizarea terenului de resturile vegetale. Conform estimărilor, valoarea pagubelor totalizează aproximativ 10.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate aproximativ 150.000 de lei” – se arată într-un comunicat al pompierilor vâlceni.