Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: movilidadelectrica.com

Cursa cu maşini electrice în jurul lumii va traversa România în august

Foto: movilidadelectrica.comCea de-a doua ediţie a cursei cu maşini electrice în jurul lumii, 80edays – Elduro, a luat startul pe 16 iunie, în faţa Arcului de Triumf din Barcelona şi ar trebui să se încheie în acelaşi loc pe 4 septembrie 2016, la 80 de zile de la plecare.

În România, maşinile sunt aşteptate să ajungă în jurul datei de 14 august şi vor parcurge traseul Suceava-Bucureşti-Braşov-Sibiu-Arad. În prezent, zece maşini au fost deja transportate peste Oceanul Atlantic şi au ajuns în Halifax, Canada. Autobuzul electric al echipei ungare este transportat cu vaporul şi va ajunge în câteva zile. Următoarele opriri vor fi în New York, San Francisco şi Los Angeles. Apoi, maşinile vor fi transportate cu avionul peste Oceanul Pacific, până în Guangzhou, în China.

Cele 11 echipaje care au plecat din Spania luna aceasta vor parcurge peste 25.000 km şi vor traversa peste 20 de ţări, inclusiv România, şi trei continente.

Scopul acestui eveniment este să dovedească, încă o dată, sustenabilitatea maşinilor electrice.

Proiectul a fost iniţiat de Rafael de Mestre, care, în 2012, a reuşit să facă înconjurul lumii în 127 de zile. El participa şi de această dată, cu o maşină Tesla Model S. Echipele sunt din Germania, Spania, Elveţia, Cehia, Austria, Italia, Ungaria, China şi SUA.

Maşinile pe care le conduc sunt Tesla Model S, Tesla Roadster, Denza şi autobuzul electric EvoPro al echipei ungare.

Pentru înscrierea în cursa taxa a fost de 10.000 de euro, iar toate maşinile care vor face înconjurul lumii, peste 25.000 km, în 80 de zile vor primi 5.000 de euro înapoi. În fiecare maşină se acceptă până la doi şoferi. Principala regula este că şoferii să respecte viteza legală în ţările prin care trec. Toate automobilele vor fi monitorizate prin GPS. În câteva ţări vor exista echipe tehnice care vor asigura asistenţa.