Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Corneliu Cernev a primit un „şut în fund” de la Oltchim

Cel care a agitat apele sindicale la Oltchim mai bine de doi ani de zile, l-am numit aici pe Corneliu Cernev şi care a creat un sindicat paralel în cadrul combinatului a primit, în sfârşit, un binemeritat şut în fund. Acestuia i s-a desfăcut contractul de muncă în data de 25 iunie a.c. pe motiv că a fost găsit dormind în post de administratorul special, Bogdan Stănescu.

Cernev a dormit în post

De câteva săptămâni, administratorul special Bogdan Stănescu i-a declarat război liderului Sindicatului Victoria, Corneliu Cernev, pe care-l acuză de trădare, de sabotarea combinatului prin aruncarea de zvonuri mincinoase „pe piaţă”. Întreg conflictul a pornit se pare de când Stănescu l-a prins pe Cernev dormind în post. Atunci, administratorul special nu a mai rezistat şi a scos la iveală toate informaţiile pe care le are despre sindicalistul de la Victoria. Printre cele dezvăluite de administrator se numără faptul că Cernev a complotat şi a propus să fie destituiţi mai mulţi angajaţi ce făceau parte din alte sindicate şi erau consideraţi „oamenii lui Roibu”. Corneliu Cernev îndeplinea funcţia de dispecer la Oltchim, ceea ce înseamnă că trebuia să monitorizeze activitatea din combinat şi în cazul unei defecţiuni să coordoneze salariaţii din secţii. Ghinionul lui a fost că administratorul special, Bogdan Stănescu, l-a prins dormind în post şi încă de atunci i-a promis că nu se va lăsa până nu-l va vedea dat afară din combinat.

Cernev a făcut listele cu disponibilizări

Vajnicul apărător al drepturilor sindicale şi pupătorul tuturor fundurilor ministeriale ce s-au perindat în ultimii doi ani la Oltchim, promovat lider de sindicat al sindicatului alternativ „Victoria” de interese obscure, Corneliu Cernev, şi-a dat repede arama pe faţă agitând spiritele printre salariaţii dezorientaţi de degringolada care a pus stăpânire pe Oltchim. Ceea ce noi publicam anul trecut, a confirmat zilele trecute Bogdan Stănescu şi anume că acest Cernev a făcut liste cu angajaţii care, chipurile, erau oamenii lui Roibu, pentru a fi disponibilizaţi. La vremea respectivă, Cernev a fost acuzat de liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, că a făcut liste pe care le-a înaintat administratorilor judiciari cu angajaţii care trebuie să fie daţi afară pentru că „sunt oamenii lui Roibu”. Acelaşi lucru îl susţine acum şi administratorul special Bogdan Stănescu, care îl acuză pe Cernev că le-a sugerat administratorilor judiciari să demită 1.000 de chimişti pentru a face economii. „Pentru a clarifica şi infirma toate aceste zvonuri, doresc să menţionez că într-o discuţie cu respectivul lider de sindicat, alături de un reprezentant al Administratorilor Judiciari, purtată în luna aprilie pe marginea unor nemulţumiri generate de noua organigramă a Oltchim şi de reducerea numărului de funcţii în cadrul societăţii, acesta (liderul de sindicat) a venit cu o propunere să calculăm ce economii s-ar face dacă 1000 de oameni pleacă acasă şi cu recomandarea să o aplicăm începând cu persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare. Eu, personal, consider că această recomandare este împotriva a tot ceea ce facem noi la acest moment, a tuturor eforturilor depuse de echipa managerială a societăţii” – mai spune Stănescu în scrisoarea sa.