Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Comisarul – şef Ilie Voica a preluat „frâiele” Poliţiei Vâlcea

La sfârşitul săptămânii trecute, chestorul Ion Stoica, cel care a ocupat în ultimele trei luni funcţia de inspector – şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, a fost scos pe linie moartă, preşedintele semnându-i decretul privind încetarea raporturilor de serviciu cu Ministerul Afacerilor Interne (MAI), ca urmare a pensionării.

În aceeaşi zi, un alt fost şef al Poliţiei Vâlcea, comisarul – şef Nicolae Sărdărescu a atârnat casca-n cui, renunţând la cariera sa de poliţist pentru a se băga în politică. Asta în ciuda faptului că înainte cu câteva zile se aruncaseră zvonuri pe piaţă conform cărora Sărdărescu îşi va retrage raportul de pensionare şi va prelua, din nou, şefia IPJ. Numai că nu a fost aşa, comisarul – şef este convins că va avea câştig de cauză la alegerile locale din vara anului 2016 şi va urca pe scaunul de primarul al oraşului Horezu, un scaun mult mai dorit acum de el decât cel de inspector-şef.

Voica, singura soluţie…

Astfel, la conducerea IPJ Vâlcea a rămas un gol imens, iar conducerea MAI se vede în postura de a nu avea de unde alege. Deocamdată, cel care a preluat frâiele Poliţiei Vâlcea este comisarul – şef Ilie Voica, adjunctul unităţii, care a rămas singur la conducere, după ce şi comisarul – şef Marius Dascălu a plecat şef la IPJ Gorj.

Ilie Voica este deocamdată tot adjunct, preluând însă atribuţiile inspectorului şef până la o decizie a MAI. O decizie care se pare că va veni zilele viitoare, iar sursele noastre din IPJ Vâlcea ne-au mărturisit că sunt şanse reale ca numirea, pe o perioadă determinată de şase luni, să fie pe numele comisarului – şef Ilie Voica.

De altfel, şefii din MAI vor fi nevoiţi să găsească soluţii şi să numească la Vâlcea şi un adjunct interimar, pentru că volumul mare de muncă a rămas acum doar pe umerii comisarului – şef Ilie Voica.

Liber la concurs…

În ultimii ani, la comanda IPJ Vâlcea s-au perindat numai interimari. Florian Marin şi Nicolae Sărdărescu au fost de fiecare dată împuterniciţi, pentru că postul era blocat de chestorul Ion Stoica, care a avut grijă să-şi ţină funcţia ocupată la Vâlcea pe perioada cât a fost secretar general al MAI, fiind convins că, la un moment dat, nu va mai avea susţinere politică şi va fi „ejectat” în provincie.

Acum însă, odată cu pensionarea chestorului, funcţia de inspector – şef al Poliţiei Vâlcea poate fi scoasă la concurs, iar acest lucru probabil că se va întâmpla în curând. De altfel, un alt post pe care se va da o mare bătălie va fi cel de şef al Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, acolo unde concurenţa va fi mai mare decât la judeţ, cel puţin doi cunoscuţi poliţişti anunţându-şi intenţia de a concura, fiind vorba de actualul şef interimar Ion Matei, dar şi de rutierul Cătălin Oprescu.