Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Căminul de la Bălceşti primeşte 1,2 milioane lei de la Consiliul Judeţean Vâlcea

În cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Vâlcea de joi, 28 iulie 2016, s-a discutat şi despre situaţia Căminului de Bătrâni de la Bălceşti. Iniţial consilierii PNL au solicitat să fie alocate trei milioane de euro, însă specialiştii din Consiliul Judeţean au informat că momentan, este disponibil un buget de 1,2 milioane de lei. În schimb, dacă luna viitoare se vor găsi resurse financiare, se va face o nouă relocare.

Proiectul de buget a primit vot favorabil din partea consilierilor şi astfel Căminul de Bătrâni din Bălceşti va primi cele 1,2 milioane de euro. Situaţia rămâne în continuare, una incertă în ceea ce priveşte acest azil, deoarece suma de bani primită va acoperi doar cheltuielile de întreţinere şi de personal, aferente lunii iunie, luna iulie rămânând fără acoperire.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, a declarat în cadrul şedinţei, că va continua discuţiile cu ministerele responsabile pentru a găsi soluţii: “Noi am avut mai multe runde de discuţii cu cei din conducerea Căminului Bălceşti, inclusiv cu Direcţia de Protecţie a Copilului aşa cum am stabilit şi săptămâna trecută. (…) Am fost la Ministerul Dezvoltării, săptămâna viitoare merg iarăşi şi la Ministerul Muncii.(…) Noi suntem pregătiţi să venim în faţa dumneavoastră şi să vă propunem o modalitate de soluţionare. Am discutat cu domnul Badea, am discutat cu angajaţii de la Direcţia de Protecţie a Copilului, cu vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, însă vă propun ca după ce săptămâna viitoare vom avea o concluzie pe ministerele de resort, în următoarea şedinţă să venim şi să discutăm în concret ce facem. O să îl rog pe domnul Predescu să se pregătească, să facă precizări dacă propunerea domnului Stănculescu are sustenabilitate. Bineînţeles că este foarte clar că şi noi ne dorim ca angajaţii dar şi bătrânii să nu ajungă într-o situaţie disperată. Vom avea grijă, o să vedeţi, în proiectul pe care intenţionăm să îl propunem în luna august să venim cu nişte soluţii foarte clare, pentru că la fel ca noi mai sunt 18 cămine în ţară, dar mai avem şi noi, în Vâlcea, cămine pentru persoane vârstnice cu care trebuie să procedăm într-un fel.”