Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BREAKING NEWS: Traian Băsescu îşi petrece Crăciunul la Băile Olăneşti

Primul Crăciun, după 10 ani, în calitate de om liber, aşa cum singur s-a exprimat, Traian Băsescu şi-l va petrece în staţiunea vâlceană Băile Olăneşti. Din data de 21 decembrie a.c. fostul preşedinte nu a mai avut nicio ieşire publică, de la aceea celebră din berărie, unde i-a cântat Elena Udrea. Traian Băsescu a fost aşteptat două zile la rând şi la sediul PMP, însă nu şi-a făcut apariţia. Informaţii confirmate din mai multe surse dau ca sigură prezenţa lui Traian Băsescu la Băile Olăneşti, la vila de protocol, fosta vilă a lui Ceauşescu. Fostul preşedinte se află la Olăneşti încă din data de 23 decembrie a.c., la orele 19.00, convoiul oficial al fostului preşedinte fiind remarcat în trecere prin municipiul Râmnicu Vâlcea. Acesta a spus că îşi doreşte să petreacă un timp cu familia.

Vila specială de la Olăneşti a fost cedată de guvern către SRI

Plenul Senatului a adoptat tacit, marţi, 25 martie a.c. proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 114/2013 privind transmiterea unor imobile din administrarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” către Ministerul Apărării Naţionale, Serviciu Român de Informaţii şi Secretariatul de Stat pentru Culte, pentru Episcopia Ortodoxă Română a Covasnei şi Harghitei.

În ultima şedinţă de Guvern din 2013, printr-o ordonanţă de urgenţă ţinută la secret, două hoteluri de protocol au fost cedate SRI şi Bisericii Ortodoxe Române de către RA-APPS. OUG 114/2013 nu a fost menţionată în niciun document public: nici în proiectul ordinii de zi anunţate înaintea şedinţei, nici între cele 5 ordonanţe de urgenţă comunicate ca fiind singurele aprobate. Cadoul pentru SRI, BOR şi MApN a ajuns direct în Monitorul Oficial, în Ajunul Crăciunului.

Astfel, Palatul Olăneşti a fost cedat Serviciului Român de Informaţii, iar complexul hotelier Bradul din Covasna, a fost transferat către Episcopia Ortodoxă a Covasnei si Harghitei. La Palatul Olăneşti, SRI va prelua inclusiv bunurile mobile care fac parte din patrimoniul cultural naţional, în timp ce personalul va fi transferat doar „pe bază de evaluare”.

Elena şi Nicolae Ceauşescu ar fi trebuit să-şi petreacă bătrâneţile la Olăneşti, dar nu au mai apucat

Vila Specială de la Olăneşti a fost, încă de la început, de prin anii ’70, învăluită în mister. Înainte de 1989, oamenii din Olăneşti vorbeau în şoaptă despre acest aşezământ al dictatorilor, unde ei doreau să-şi petreacă bătrâneţile, însă nu au mai apucat. Paranoia de care suferea cuplul Ceauşescu, precum şi frica că li s-ar putea întâmpla ceva, au făcut ca măsurile de securitate din jurul Vilei să fie draconice. Pe aleea ce ducea la vilă nu avea voie nici un muritor de rând, iar boscheţii erau plini de oamenii Securităţii care vegheau ca să nu fie cumva deranjaţi pereţii goi ai vilei. Cuplul Ceauşescu a ordonat construirea unei case de odihnă pentru ei şi camarila lor în staţiunea Olăneşti la începutul anilor ’70. Pentru găsirea locaţiei în care să fie amplasată viitoarea vilă s-au întrecut în idei mai mulţi specialişti, arhitecţi, strategi militari etc. Astfel, ea a fost aşezată strategic pe cel mai înalt deal din Olăneşti pentru ca nimeni din staţiune să nu aibă acces la imaginea şi amplasarea vilei. De unde te-ai uita din Olăneşti, nu vezi palatul. De altfel, atunci când s-a construit hotelul Parâng, acesta era prevăzut cu mai multe etaje, însă datorită faptului că ar fi fost mai înalt decât vila, acesta a rămas doar la jumătate.

CITESTE ŞI http://www.voceavalcii.ro/2014032620442/FOTO-EXCLUSIV-Redactorii-Vocea-Valcii-sunt-ultimii-care-au-fotografiat-interiorul-Vilei-Ceausestilor-de-la-Olanesti.html