Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BREAKING NEWS: Şeful CJ Prahova reţinut pentru corupţie

• în acelaşi dosar este anchetat şi fiul său, deputatul PSD, Vlad Cosma

DNA Ploieşti i-a audiat marţi, 11 februarie a.c. pe preşedintele CJ Prahova şi fiul său, deputatul PSD, Vlad Cosma. Mircea Cosma, preşedinte CJ Prahova, este în acest moment reţinut în dosarul în care este arestat, pentru trafic de influenţă, Răzvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova.

„La data de 11 februarie 2014, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea, pentru 24 de ore, a inculpatului Cosma Mircea preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, urmând a fi prezentat în cursul zilei de 12 februarie 2014, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere calitatea de deputat a inculpatului Cosma Vlad Alexandru, cercetat în aceeaşi cauză penală” – se arată în comunicatul DNA.

Surse din CJ Prahova spun că Mircea Cosma, preşedinte al PSD Prahova, avea rezervat bilet de avion pentru a pleca la Bruxelles, marţi după-amiază, într-o vizită oficială.

Fiul lui Mircea Cosma, Vlad Cosma, este deputat la primul mandat, ales în colegiul uninominal 8 Prahova, care include orașul Mizil, același colegiu în care în 2008 a fost ales deputat Adrian Năstase. De altfel, Vlad Cosma a fost angajat la cabinetul parlamentar al lui Adrian Năstase în timpul mandatului acestuia.

În urmă cu o săptămână, procurorii DNA Ploieşti au ridicat mai multe documente de la sediul Consiliului Judeţean Prahova, fiind pentru a doua oară în ultimele luni când anchetatorii anticorupţie cer acte din partea acestei instituţii.

Vicepreşedintele CJ Prahova Laurenţiu Rebega afirma că anchetatorii au cerut mai multe fişe de post ale unor angajaţi din direcţiile achiziţii, economică şi de patrimoniu din cadrul CJ Prahova. Rebega spunea, răspunzând unei întrebări, că respectivele documente au fost cerute în acelaşi dosar în care procurorii DNA au ridicat, în urmă cu câteva săptămâni, alte acte de la sediul CJ Prahova.