Acasă Eveniment Bisericile din Vâlcea, luate la control de pompieri

Bisericile din Vâlcea, luate la control de pompieri

În perspectiva sărbătorilor de Paşti, angajaţii ISU Vâlcea controlează toate bisericile de pe raza judeţului. În activităţile de control, au fost angrenate componentele preventive ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă ale administraţiilor, operatorilor economici şi factorii responsabili din cadrul cultelor religioase, pentru a asigura protecţie şi siguranţă cetăţenilor.

Pe parcursul slujbei de Înviere, cadrele de la Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea vor asigura măsurile de apărare împotriva incendiilor la bisericile cu afluenţă mare de persoane, iar la Arhiepiscopia Râmnicului şi Catedrala „Înălţarea Domnului” va fi prezentă şi câte o autospecială pentru stins incendii.

Un rol deosebit de important, în evitarea evenimentelor nedorite, îl au cetăţenii deoarece aceştia trebuie să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor specifice acestei perioade.

Pe timpul slujbelor religioase în lăcaşele de cult se recomandă: • păstrarea liberă a căilor de acces şi evacuare de la biserici; • aprinderea lumânărilor numai în spaţii şi locuri special amenajate, evitarea apropierii acestora de materiale combustibile (icoane, tapiţerii, mobilier etc.); • supravegherea atentă a copiilor şi limitarea accesului acestora în zonele supraaglomerate şi cu pericol de incendiu ( depozite de furaje, poduri etc.).

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul
Articolul precedentCe plante sunt bune pentru purificarea aerului şi menţinerea sănătăţii?
Articolul următorUltimă oră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.