Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

AVERTIZARE: Meteorologii anunţă ploi în week-end

ANM a emis vineri, 8 aprilie 2016, o nouă avertizare meteorologică pentru acest week-end, fiind anunţate ploi însemnate cantitativ. Atenţionarea a fost emisă pe perioada 9 aprilie 2016, ora 11.00 – 11 aprilie 2016, ora 23.00.

Meteorologii susţine că fenomenele de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi însemnate cantitativ se vor înregistra cam în toate zonele ţării, aceştia susţinând că pot fi antrenate spre sol particulele de praf saharian, dar în concentraţii reduse. Aşadar, şi în Vâlcea sunt aşteptate ploi în acest week-end.

„În intervalul menţionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, în cursul zilei de sâmbătă (09 aprilie), în jumătatea vestică a teritoriului şi în zonele de munte, iar începând cu noaptea de sâmbătă spre duminică (09/10 aprilie), mai ales în regiunile sudice, centrale şi ulterior în cele estice. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat, îndeosebi în zonele de deal şi de munte, 40…50 l/mp. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi izolat de grindină.

Notă: Menţionăm că precipitaţiile prognozate pentru intervalul 08 – 11 aprilie 2016 în România pot antrena spre sol particulele de praf saharian, dar în concentraţii redus” – se arată în avertizarea ANM.